Ovo nitko nije očekivao

Ludnica na Ibroxu, Ally McCoist u transu

"To smo uradili za našeg Jimmyja. Sigurno je ponosan na nas. Ulazak u Europsko finale, to je ono o čemu sanjaš kao igrač. U Sevillu dolazimo puni samopouzdanja, igra se jedna utakmica i mi to možemo" kaće kapetan James Tavernier.
Sport / Nogomet | 06. 05. 2022. u 00:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Peti put u svojoj povijesti, Glasgow Rangers će igrati u finalu jednog europskog klupskog takmičenja. Willie Waddell ih je vodio do naslova pobjednika Kupa Kupova 1972. godine. Pet, šest godina ranije, u istom takmičenju Rangersi su dvije godine zaredom gubili finala.

Posljednje je bilo ono 2008. godine, kada je Zenit slavio u finalu Kupa UEFA. U to vrijeme, dres Glasgow Rangersa je nosio i Mostarac Saša Papac. Četrnaest godina kasnije Ibrox je ponovo slavio. Pobjeda su igrači Glasgowa posvetili svom velikanu iz prošlosti Jimmyju Bellu koji je preminuo utorak u 69 godini. 

"Bilo je toliko uspona i padova ove sezone, ali smo uspjeli proći sve to i evo nas u finalu Europske lige, wow. Ova je bila moja najbolja noć u karijeri. Igrati Premijer ligu to je nešto posebno, ali sada ovo, ulazak u finale. Riječima ne mogu objasniti koliko nam je Jimmy Bell značio svima, bio je temelj ove momčadi. Svoj gol posvećujem njemu. Kakvi su nam izgledi u Sevilli? Možemo osvojiti Europsku ligu, zašto ne?", kaže veznjak John Lundstram.

"To smo uradili za našeg Jimmyja. Sigurno je ponosan na nas. Ulazak u Europsko finale, to je ono o čemu sanjaš kao igrač. U Sevillu dolazimo puni samopouzdanja, igra se jedna utakmica i mi to možemo. Želimo naše navijače učiniti ponosnim", rekao je kapetan momčadi, James Tavernier koji je defanzivac ove sezone zabio sedam golova u Europi.

Armosfera je tijekom cijele ove sezone u Europi bila sjajna na Ibroxu, pogledajte kako je to izgledalo nakon prolaska u finale.

Video: Atmosfera na Ibroxu 
Kopirati
Drag cursor here to close