Izdržao do kraja

Vaha odveo Maroko u Katar

Stadion "Muhamed V" je večeras bio ispunjen do posljednjeg mjesta, pa se vrlo vjerojatno popularni Vaha barem za trenutak vratio u 1997. godinu kada je sa Raja Casablancom uzeo Afričku Ligu prvaka.
Sport / Nogomet | 29. 03. 2022. u 23:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako se bližila utakmica tako je i pritisak bio sve veći. Uz igrače koje nije pozvao, pojedini koju su tu su reagirali, prozvali izbornika Vahida Halilhodžića koji je došao u jako tešku situaciju. U prvoj utakmici koja je igrana u Kinšasi, Maroko je izvukao "nulu" završilo je 1:1. Domaća reprezentacija, DR Kongo je bila opasniji protivnik u prvom dijelu, Maroko u drugom nije iskoristio jedanesterac.

Stadion "Muhamed V" je večeras bio ispunjen do posljednjeg mjesta, pa se vrlo vjerojatno popularni Vaha barem za trenutak vratio u 1997. godinu kada je sa Raja Casablancom uzeo Afričku Ligu prvaka. Za razliku od prve utakmice ovaj put se Maroko nametnuo od prve minute. Stvari su krenule u željenom pravcu za domaću publiku i Halilhodžića kada je Ounahi sjajno pogodio za 1:0.

Nakon toga se povrijedio golman Bounou, ali nije želio napustiti teren, pa su liječnici na licu na mjestu, na terenu odlučili zašiti posjekotinu iznad oka domaćeg golmana. Sve je to potrajalo nekih desetak minuta, ali Bounou ipak nije izdržao. Prilikom jedne intervencije je prvo loptu izbio glavom, pa su onda sudario sa jednim svojim suigračem. To je definitivno bilo previše. Da stvar bude gora po Maroko, to je bila druga promjena koju je Halilhodžić napravio u prvom dijelu, jer se već u devetoj minuti povrijedio Mmaee.

U sudačkoj nadoknadi od 12 minuta, Tissoudali pogađa za 2:0 i definitivno lomi utakmicu. U nastavku Ounahi podiže na 3:0 nakon devet minuta igre, dok četvrti gol postiže Hakimi. Poraz DR Konga je ublažio Malango. Maroko je peti put u povijesti otišao na Svjetsko prvenstvo, Vahid Halilhodžić je to uspio sa četvrtom selekcijom izboriti Svjetsko prvenstvo.

Video: Vaha nakon utakmice 

 

Kopirati
Drag cursor here to close