Modrić asistent

Uz puno sreće: Pobjeda neuvjerljivog Real Madrida

U odgođenom susretu devetog kola španjolskog nogometnog prvenstva Real Madrid je na Santiago Bernabeu pobijedio Athletic Bilbao sa 1-0.
Sport / Nogomet | 01. 12. 2021. u 23:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pogodak odluke u pobjedi Kraljevskog kluba protiv Baskijaca zabio je Karim Benzema u 40. minuti na asistenciju Luke Modrića.

Asensio je pucao s ruba kaznenog prostora, Unai Simon je obranio, a lopta se odbila do Modrića koji je opalio iz prve. Međutim, kapetan hrvatske reprezentacije je loše zahvatio loptu gurnuvši je do Benzeme koji je lagano zabio u praznu mrežu.

Bila je to Lukina peta asistencija ove sezone u svim natjecanjima, dok je Benzema postigao 35. gol u 46 susreta ove godine u svim natjecanjima. Bio je to ujedno i njegov 14. pogodak u 24 susreta protiv baskijskog sastava. Uz Granadu to je momčad kojoj je Francuz najčešće zabijao.

Modrić je igrao do 70. minute kada ga je zamijenio Federico Valverde.

Athletic je imao nekoliko izvrsnih prilika, a domaćine je spašavao vratar Thibaut Courtois. Belgijski reprezentativac je zbog svojih bravuroznih obrana i 'clean sheeta' proglašenm i igračem utakmice.

Real u drugome dijelu nije uputio niti jedan udarac u okvir gola Unaija Simona.

Real Madrid sada vodi na ljestvici sa 36 bodova, Atletico Madrid i Real Sociedad imaju po 29 bodova, a Sevilla 28. Barcelona je sedma sa 23 boda, dok je Athletic Bilbao stepenicu niže sa 20 bodova.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close