Nogometni čarobnjak

"On je Mozart naše igre, za vječnost… Ostatak? Bendžo svirači"

Ne stišavaju se kritike nezadovoljnika nakon što je Messi po sedmi put dobio Zlatnu loptu. Naravno da i ovaj put Ballon d'Or u rukama Argentinaca ima svoju težinu, ako ništa zbog osvajanja Copa Americe. Ali, nije samo taj naslov Messijev argument...
Sport / Nogomet | 01. 12. 2021. u 13:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mnogi nogometni stručnjaci, legende i aktivni igrači godinama su složni u jednom - Leo Messi je neprikosnoven. Šta su o njemu i njegovoj igri govorili drugi, pročitajte u nastavku.

Pep Guardiola (trener Manchester Cityja): "Jednog dana ću svojim unucima pričati kako sam trenirao Messija. Njemu ne morate puno pričati i on sam vrlo malo priča, ali kada vam se obraća pozorno ga slušajte. I neka nitko ne zaboravi: Messija nikada ne izvodite iz igre, čak ni zbog ovacija. Tron je njegov i samo on odlučuje kada će ga napustiti."

Arsene Wenger (bivši trener Arsenala): "Messi je najbolji igrač na svijetu. On je s drugog planeta. Kao da je igrač na PlayStation, stvari koje su nemoguće on jednostavno čini mogućima."

Radomir Antić (bivši trener FC Barcelone): "Messi je Mozart nogometa. Definitivno je jedan od najboljih u povijesti."

David Moyes (nogometni menadžer): "Messija stalno fauliraju i udaraju, to je ipak jedini način da ga se zaustavi. Ali, on se samo ustane, nasmije i nastavi igrati."

Carles Puyol (legenda FC Barcelone): "Jednom sam ga na treningu pokušao zaustaviti. To je bilo ponižavajuće. Guardiola mi je rekao da pripazim da ga slučajno ne bih ozlijedio. Rekao sam mu da prekine trening, ako ne želi da mu se nešto strašno dogodi (smijeh)."

Xavi Hernandez (legenda FC Barcelone, sadašnji trener): "Jasno je to da je Messi na sasvim drugoj razini od ostalih igrača. Bez sumnje je jedan od najboljih igrača u povijesti."

Hristo Stoichkov (bivši igrač FC Barcelone): "Jednom su mi rekli da me mogu zaustaviti samo sa pištoljem. Danas je igračima potreban mitraljez da zaustave Messija."

Romário (bivši igrač FC Barcelone): "Einstein i Newton su imali određeni oblik autizma, ali su nadmašili sami sebe. Nadam se da će i Messi svakog dana uspjeti nadmašiti sebe, biti bolji i nastaviti nam darovati svu ljepotu njegovog nogometa."

Frank Rijkaard (bivši trener FC Barcelone): "Messi je najbolji u povijesti nogometa. Svaki njegov gol je umjetničko djelo."

Ray Hudson (komentator): "Rečeno je da su svi ljudi jednaki u Božjim očima. Ovaj igrač te natjera da se zapitaš da li je to istina. On je pravi nogometni genij."

Johan Cruyff (legenda FC Barcelone): "Messi će biti igrač koji će osvojiti najviše Zlatnih lopti. Osvojit će ih pet, šest, sedam. On je najbolji igrač u povijesti nogometa." (kazao je davno pokojni Cruyff i pogodio)

Fabio Capello (bivši izbornik Engleske): "Cristiano zna engleski, a Messi zna nogomet."

Jordi Roura (bivši pomoćni trener FC Barcelone): "Kada gledaš Messija, ono što on napravi isprve se čini jednostavnim. Međutim, ako na trenutak staneš i razmisliš, ono što on radi zapravo je ludost."

Fernando Gago (Boca Juniors): "Svakog dana zahvaljujem Bogu što je Messi Argentinac. Poznajem ga dugo, on je vrlo dobra osoba i prijatelj."

Manuel Almunia (nogometni trener): "Jednostavno, on je najbolji na svijetu. Za njegovu igru nema lijeka, a jedino preostaje da pogodite što će pokušati napraviti. Zapravo, čak i tada su jako male šanse da ga zaustavite, jer on može učiniti što želi i kada to želi."

Tito Vilanova (legenda FC Barcelone): "Messi je daleko ispred svih. Nikada više nećemo vidjeti igrača poput njega."

Arda Turan (bivši igrač FC Barcelone): "Messi je najbolji igrač na svijetu. On je pravi dar od Boga, pravi je užitak gledati ga kako igra, pogotovo kada nekome progura loptu kroz noge."

Gerard Piqué (igrač FC Barcelone) "Messi je čudo, on je mali izvanzemaljac. Na treningu se trudim biti što je dalje moguće od njega. Nije ga moguće zaustaviti. Svaki put kada na treningu to pokušam, on pronađe način da me osramoti (smijeh)."

Jordi Alba (igrač FC Barcelone): "Cristiano je dobar igrač, ali ne znam kako se netko usudi usporediti ga sa Messijem. Messi je bez ikakve sumnje najbolji u povijesti nogometa."

Pelé (bivši igrač Brazila): "Naravno da je Messi trenutačno najbolji nogometaš na svijetu. Stvarno ne vidim nikoga drugoga tko je blizu njemu."

Diego Maradona (bivši igrač FC Barcelone) : "Sada znam koji će igrač zauzeti moje mjesto u nogometu. Njegovo ime je Lionel Messi. On osjeća loptu i upravo ga to čini drugačijim od ostalih. I ima još jednu, šestu brzinu. On je vođa, pravo čudo od igrača."

I za kraj, najnovije riječi 'ludog' sportskog komentatora Raya Hudsona: "Mozart naše igre, za vječnost… Ostatak? Bendžo svirači. Svi cinici, kritičari i mrzitelji, nastavljaju bacati cigle na njega! On ih uzima i gradi još jedan spomenik svom geniju s njima! Messijev svijet. Gdje ludo i nemoguće, postaje očekivano!"

Kopirati
Drag cursor here to close