Kaos u Bukureštu

Utakmica Rumunjska - Kosovo prekinuta zbog transparenta

Dvoboj u Bukureštu prekinut je u 18. minuti zbog toga što su domaći navijači izvjesili transparent "Kosovo je Srbija", ali i zbog povika istog sadržaja te bacanja pirotehničkih naprava na teren.
Sport / Nogomet | 13. 09. 2023. u 00:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skoro sat vremena trajao je prekid na utakmici skupine I u Bukureštu, ogledu Rumunjske i Kosova.

Dvoboj je prekinut u 18. minuti zbog toga što su domaći navijači izvjesili transparent "Kosovo je Srbija", ali i zbog povika istog sadržaja te bacanja pirotehničkih naprava na teren.

Naknadno je utakmica nastavljena, a završilo je 2-0 u korist Rumunja. Pogađali su Nicolae Stanciu (83.) i Valentin Mihaila (93.).

U istoj skupini vodeća Švicarska je tek u završnici potpuno slomila slabu Andoru i pobijedila 3-0. Itten je zabio prvi gol u 49. minuti, dok su u finišu pobjedu osigurali Xhaka u 84. i Shaqiri iz jedanaesterca u 93. minuti.

U ovoj skupini do pobjede je u samoj završnici došao i Izrael koji je u Tel Avivu pobijedio Bjelorusiju 1-0. Izraelski junak bio je Kanichowsky koji je jedini gol dao u 93. minuti. Ovom pobjedom Izrael se probio na drugo mjesto, ima tri boda manje od Švicarske.

U skupini F zajedno su na vrhu ljestvice Belgija i Austrija koji imaju po četiri pobjede i jedan, međusobni remi te su daleko pobjegli kompletnoj pratnji pa tako i opasnoj Švedskoj.

     
       Standings provided by Sofascore     

Belgija je pobijedila u Bruxellesu Estoniju s 5-0. U prvom poluvremenu strijelci su bili Vertonghen i Trossard, a u nastavku, u 56. i 58. minuti, dva je pogotka zabio Romelu Lukaku.

Sve je završilo golom De Ketelaerea u 88. minuti.

Značajniji je uspjeh Austrijanaca koji su u Solni svladali Švedsku 3-1.

Gosti su šokirali Švedsku u nekoliko minuta drugog poluvremena, prvo je Gregoritsch zabio u 53. pa Arnautović samo tri minute kasnije za 2-0.

U 69. minuti dosuđen je jedanaesterac za goste, a Arnautović je zabio svoj drugi pogodak za 3-0 Austrije.

Holm je u zadnjoj minuti susreta tek dao počasni pogodak za domaćina, javlja Hina.

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close