Kvalifikacije za EURO 2024

Makedonci opet rastužili Talijane, remi Švicarske s Kosovom

U petom kolu skupine C kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. Italija je u Skoplju izgubila vrijedne bodove. Odigrala je tek 1:1 protiv Sjeverne Makedonije.
Sport / Nogomet | 09. 09. 2023. u 22:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je Italija početkom drugog poluvremena povela golom novog kapetana Cire Immobilea, sva tri boda ipak nisu ponijeli sa sobom

Makedoncima, koji su prošle godine izbacili Talijane u playoffu za Svjetsko prvenstvo, bod je donio Bardhi fenomenalnim slobodnim udarcem u 81. minuti, čime je Italija nakon tri odigrane utakmice ostala na samo četiri boda.

Domaćini su također na četiri, ali s utakmicom više od Talijana.

Ispred Italije na ljestvici skupine C su Engleska i Ukrajina, reprezentacije koje su ranije ove subote u poljskom Wroclawu odigrale 1-1.

Ukrajina je povela u 26. minuti, a strijelac je bio Oleksandr Zinčenko. Engleska je izjednačila u 41. minuti. Sjajnu, dugu asistenciju je poslao Harry Kane, a strijelac za 1-1 je bio Kyle Walker.

Bio je to ujedno Walkeru premijerni pogodak u dresu engleske reprezentacije.

     
       Standings provided by Sofascore     

Šveđani su glatko upisali drugu pobjedu u skupini F kvalifikacija za Euro 2024. Na gostovanju u Estoniji domaćina su razbili 5:0 tako da nakon četiri odigrane utakmice stanje u toj skupini je sljedeće.

Vodi Belgija s deset bodova, Austrija ima isto toliko, Švedska je na šest, a Estonija i Azerbajdžan na po jednom bodu.

Zanimljivo, Švedska je i prethodnu pobjedu protiv Azerbajdžana ostvarila rezultatom 5:0.

     
       Standings provided by Sofascore     

U sklopu skupine I Švicarska je propustila pobijediti Kosovo. Završilo je 2-2 iako je Švicarska vodila 2-1 do 94. minute.

Dotad je junak utakmice bio Remi Marco Freuler koji je dao oba švicarska gola, u 14. i 79. minuti, tada uz pomoć domaćeg igrača Rrahmanija.

No, u toj 94. minuti Muriqi je zabio za konačnih 2-2, a on je i prvi puta razveselio domaće navijače, u 65. minuti.

Unatoč remiju Švicarska je prva na ljestvici s tri pobjede i dva remija. Kosovo je već četvrti put remiziralo tijekom ovih kvalifikacija.

U Bukureštu su Rumunjska i Izrael odigrali 1-1 te su Rumunji ostali drugi, a Izraelci treći na ljestvici. Domaćin je poveo golom Alibeca u 27. minuti, dok je u 53. na konačnih 1-1 izjednačio Gloukh,

U ranijem subotnjem terminu u ovoj su skupini Andora i Bjelorusija odigrale 0-0. Bjelorusi su prvi puta remizirali tijekom kvalifikacija, a prije toga su imali jednu pobjedu i tri poraza. Andora je ugrabila prvi bod, prije toga je još remizirala na gostovanju kod Kosova.

     
       Standings provided by Sofascore     

 

Kopirati
Drag cursor here to close