Poznata još dva putnika na svjetsko

Urugvaj i Ekvador idu u Katar

U posljednjem kolu peru dočekuje Paragvaj, Kolumbija će u goste Venezueli dok je Čile domaćin Urugvaju. Selekcija koja završi na petom mjestu će igrati dvije dodatne utakmice baraža protiv najbolje selekcije Oceanije...
Sport / Nogomet | 25. 03. 2022. u 09:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kolo prije kraja kvalifikacija, imamo četiri putnika na Svjetsko prvenstvo iz Južne Amerike. Brazilu i Argentini koji su svoje mjesto u Kataru osigurali ranije, priključili su se Urugvaj i vrlo ugodno iznenađenje Ekvador. Peruu ostaje borba za Kolumbijom i Čileom za peto mesto i odlazak u baraž.

Trenutno je u najboljoj poziciji sa 21 bodom, jednim više od Kolumbijaca, a dva u odnosu na Čile. U noćas odigranim utakmicama, na programu su bila četiri, totalna dominacija domaćina.

Urugvaj je plasman na Svjetsko prvenstvo ovjerio minimalcem protiv Perua. Jedini gol na utakmici je postigao De Arrascaeta tri minute prije kraja prvog poluvremena.

Ekvador jeste poražen, ali taj poraz nije ništa promijenio. Paragvaj je bio bolji 3:1, sve je bilo jasno nakon malo manje od sat vremena igre. Morales je u desetoj minuti načeo goste, koji su drugi put vadili loptu iz svoje mreže nakon autogola Hincapié u sudačkoj nadoknadi. Almirón se pobrinuo za treći gol u 54. minuti. Poraz Ekvadora je ublažio Caicedo sa bijele točke. Ovo će za reprezentaciju Ekvadora biti četvrti nastup na svjetskim prvenstvima od 2002. godine.

Kolumbija je protiv Ekvadora dugo vodila golom Díaza, a onda je posljednjih dvadesetak minuta definitivno prelomila utakmicu golovima Borje i Uribea.

Brazil je na slavnoj Maracani nastavio svoju dominaciju u ovom ciklusu kvalifikacija. Kolo prije kraja upisali su i 13 pobjedu u 16 odigranih utakmica, uz gol razliku 36:5. Sada su deklasirali Čile 4:0 bez većih problema. Neymar i Coutinho su realizirali jedanesterce, po jedan gol su dodali Vinícius i Richarlison.

Utakmicom između Argentine i Venezuele će biti kompletirano 17. kolo. U posljednjem kolu peru dočekuje Paragvaj, Kolumbija će u goste Venezueli dok je Čile domaćin Urugvaju. Selekcija koja završi na petom mjestu će igrati dvije dodatne utakmice baraža protiv jedne od selekcija iz Azije. 

Kopirati
Drag cursor here to close