Ekvador sve bliži Kataru

U La Pazu voda do koljena, golčine Coutinha i Alexisa Sancheza

Za sada je Ekvador treći, Urugvaj četvrti, dok je Peru na petom mjestu. Ekvador je u posljednja dva susreta remizirao i kako stvari stoje jedan bod iz preostala dva susreta će biti dovoljan za Katar
Sport / Nogomet | 02. 02. 2022. u 10:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ostalo je deset utakmica da se odigra u Južnoj Americi nakon čega ćemo definitivno znati imena putnika u Katar. Ono što znamo od ranije, jeste da su Brazil i Argentina očekivano dva sigurna putnika, međutim situacija u borbi za preostala dva mjesta koja izravno vode na završnu smotru će biti više nego uzbudljiva.

Za sada je Ekvador treći, Urugvaj četvrti, dok je Peru na petom mjestu. Ekvador je u posljednja dva susreta remizirao, doma protiv Brazila, sada u gostima kontra Perua od kojeg sada ima četiri boda više i kako stvari stoje jedan bod iz preostala dva susreta će biti dovoljan selekciji Gustava Alfara za Katar.

U susretu protiv Perua, Ekvador je jako rano došao u vodstvo. Estrada je pobjegao domaćim stoperima i dugo dodavanje Torresa pretvorio u gol. Domaća reprezentacija je bod izvukla dvadeset minuta prije kraja. Flores je zabio glavom s par metara.

Urugvaj je u jednom trenutku izgledao jako slabo, pet utakmica su bili bez pobjede uz samo jedan postignuti gol, međutim nakon dva vezana trijumfa sada su na četvrtom mjestu. Utakmicu protiv Venezuele u željenom pravcu domaći igrači su počeli usmjeravati jako rano.Bentancur je preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora nakon samo 50-ak sekundi igre osigurao početnu prednost Urugvaju. Do kraja prvog dijela u strijelce su se još upisali De Arrascaeta (29) nakon sjajnog prodora Pellistrija i Cavani (45+1) atraktivnim škaricama.

U nastavku utakmice će jedan gol dodati i Suarez iz jedanesterca, igrala se 53. minuta. Ubojiti napadač je tek iz drugog pokušaja savladao Farineza. Bio je to Suarezov 28 gol u južnoameričkim kvalifikacijama čime se pretekao Lionela Messijem kao najbolji strijelac. Farez mu je obrano prvi šut, ali je ranije izašao s gol linije. Poraz Venezuele ublažio je Josef Martinez.

Video: Urugvaj - Venezuela 4:1

Neymar i Lionel Messi iz svojih su pariških vila pratili kako Brazil i Argentina novim pobjedama popravljaju svoju statistiku u ovom ciklusu.Lautaro Martinez bio je strijelac jedinog pogotka kojim je Argentina slomila otpor sve slabije Kolumbije.

Momci iz Premiershipa su vukli Brazil. Raphinha je otvorio seriju, koju je nastavio Coutinho golčinom sa dvadesetak metara. Do kraja utakmice Atraktivan gol zabio je i Antony, mlada Ajaxova zvijezda dok je poraz Paragvaja potvrdio Rodrygo.

Video: Brazil - Paragvaj 4:0 

 Navijači Čilea se imaju pravo nadati da će njihova selekcije u najgorem slučaju na kraju biti barem peta.Na teškom terenu,
u uvijek neugodnoj Boliviji, Čile je kao gost uzeo tri izuzetno vrijedna boda. Susret u La Pazu je kasnio pola sata zbog prevelike količine vode na travnjaku. Utakmicu je obilježio i dvostruki strijelac Alexis Sanchez. Njegov gol iz slobodnog udaraca u 14. minuti utakmice je podsjetio na njegove najbolje dane. Jednom je mrežu domaćih pogodio Nunez (77), dok su golove za Boliviju postigli Enoumba (37) i Moreno (88).

Video: Bolivija - Čile 2:3 

Ovom pobjedom Čile je pobjegao Boliviji na četiri boda prednosti, sada je šesti s 19 bodova, dok je Bolivija osma s 15.

 

 
 
 
 

 

Kopirati
Drag cursor here to close