VIDEO | Odluka u Mostaru

Zrinjski nosi pobjedu iz Armenije: Senić pogodio za veliku prednost Plemića!

Nakon prve utakmice između armenskog prvaka Urartua i bosanskohercegovačkog prvaka Zrinjskog šanse za prolaz u drugo kolo kvalifikacija za Ligu prvaka Plemićima su drastično povećane.
Sport / Nogomet | 11. 07. 2023. u 19:00 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski je svladao Urartu s 1:0 golom Mateja Senića u 89. minuti i prvak BiH ima veliku priliku da izbori drugo kolo kvalifikacija za Ligu prvaka.

Veliku prednost Plemići su ostvarili su pred sam kraj utakmice. Zvonimir Kožulj je ubacio iz kornera, a Senić, koji je počeo umjesto ozlijeđenog Jakovljevića, glavom je pogodio za veliko slavlje gostiju.

Bila je to očekivano tvrda utakmica u kojoj ekipe nisu željele previše riskirati, s obzirom da je ulog ogroman.

Zrinjskom je pripalo prvo poluvrijeme, a u drugom je nešto bolji bio domaći Urartu. Margaryan je u 54. minuti iz slobodnog udarca pogodio gredu, a u 77. minuti nakon velike pogreške Hrvoja Barišića domaći napadač Sanogo imao je stopostotnu priliku, no Marko Marić odlično mu je obranio.

Ipak, Plemići su u 89. minuti utakmice u Erevanu potvrdili da su bolja ekipa od Urartua. Kožulj je bio asistent, a Senić strijelac i tu pobjedu Plemići mogu potvrditi idućeg tjedna u Mostaru, pred svojim navijačima. 

Kada smo već kod navijača recimo i to da je Zrinjski čak i u dalekoj Armeniji imao pomoć svojih navijača, jer je nekih šezdesetak najupornijih prevalio dalek put do Erevana.

Ako Zrinjski u uzvratu uspije izbaciti Urartu u drugom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka igrao bi protiv boljeg iz ogleda Slovana iz Bratislave i luksemburškog Swift Hesperangea. 

Ukoliko se dogodi gori scenarij, ako ispadne, išao bi u drugo kolo kvalifikacija za Konferenciju ligu na poraženog iz okršaja rumunjskog Farula i moldavskog Šerifa.

Kopirati
Drag cursor here to close