Euro 2024

Uoči posljednjeg dana kvalifikacija poznato 20 sudionika Eura

Uoči posljednjeg dana natjecanja po skupinama, poznato je 20 sudionika Europskog nogometnog prvenstva koje će se od 14. lipnja do 14. srpnja iduće godine održati u Njemačkoj.
Sport / Nogomet | 21. 11. 2023. u 00:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: UEFA / Ilustracija

U ponedjeljak su vizu za EURO izborili branitelji naslova Talijani, te Slovenija i Češka.

Plasman na EP ranije su izborili i Francuska, Engleska, Španjolska, Portugal, Belgija, Nizozemska, Turska, Škotska, Danska, Švicarska, Albanija, Austrija, Rumunjska, Mađarska, Srbija, Slovačka, te domaćin Njemačka.

U utorak ćemo doznati još jednu reprezentaciju, bit će to Hrvatska ili Wales, a posljednje tri karte dijelit će se u ožujku iduće godine kada je na rasporedu play-off.

Utorak donosi završne oglede u skupinama B, D i I, no samo u jednoj skupini ima nepoznanica, u skupini D u kojoj je Hrvatska.

Vatreni sami odlučuju o svojoj sudbini. U slučaju pobjede protiv Armenije na stadionu Maksimir, hrvatska reprezentacija će izboriti svoj sedmi EURO, pri čemu šesti u nizu, piše Hina.

Od hrvatske samostalnosti, "Vatreni" nisu bili samo na jednom europskom prvenstvu, 2000. u Belgiji i Nizozemskoj.

Sve osim pobjede protiv Armenije, donosi moguću dramu. Hrvatska ima dva boda više od Walesa kojeg očekuje domaći ogled protiv Turske. U slučaju hrvatskog kiksa, Velšani će morati pobijediti Tursku ako žele ne EP.

Ždrijeb Europskog prvenstva na rasporedu je 2. prosinca u Hamburgu, a reprezentacije će biti raspoređene u četiri jakosne skupine, zavisno o rezultatima ostvarenim u ovim kvalifikacijama.

Hrvatskoj bi osvajanje skupine donijelo mjesto u drugoj jakosnoj skupini ždrijeba, dok bi u slučaju drugog mjesta bili u trećoj jakosnoj skupini.

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close