Zrinjski - Velež

Uoči mostarskog derbija: Bez huškanja, sport treba pobijediti

Tijekom sastanka je naglašeno kako su protekla četiri derbija prošla bez problema, te da se 'treba poslati lijepa slika iz Mostara'.
Sport / Nogomet | 04. 05. 2021. u 09:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Sport treba pobijediti, nogometni teren je mjesto gdje se dokazuje tko je bolji'', poručeno je danas u mostarskoj Gradskoj vijećnici uoči derbija između dva mostarska nogometna kluba HŠK Zrinjski – FK Velež koji se igra u subotu 8. svibnja na stadionu Pod Bijelim Brijegom.

Naime, uoči utakmice Sportski savez Grada Mostara organizirao je zajednički sastanak s predstavnicima klubova, Grada Mostara  i Policijske uprave Mostar.

Foto: Bljesak.info / Sastanak uoči mostarskog derbija

Tijekom sastanka je naglašeno kako su protekla četiri derbija prošla bez problema, te da se 'treba poslati lijepa slika iz Mostara'.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić je pozvao navijače da pošalju lijepu poruku iz Mostara, te je naglasio da 'ne treba dodatno huškanje sa strane'.

"U pandemiji smo imali četiri derbija bez problema, pa se nadamo da će i ovaj proći bez ikakvih problema. Gradski derbi je dobar za sport. nogometni teren je mjesto gdje se treba dokazivati tko je kvalitetniji, a to nikako da to bude ulica. Ulica nam najmanje treba i treba je zaobići na sve moguće načine", kazao je predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj.

"Čast je biti gradonačelnik grada koji ima dva premijerligaša. U Mostaru ne žive divljaci. Mislim da ima dovoljno mudrosti i razboritosti u navijačima, klubovima, policiji i Gradskom vijeću da derbi ne ostavi gorčinu, nego događaj u kojem će bolji pobijediti i poslati lijepu sportsku poruku", kazao je gradonačelnik Mario Kordić.

Video: Kevelj: Nogometni teren je mjesto gdje se trebaju dokazivati jači

Predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić je kazao kako se prvi put derbi održava gdje se Zrinjski i Velež bore za Europu i poželio je sreću i jednom i drugom klubu i da pobjedi bolji.

"Nadamo se da će Mostar biti prepoznat kao sportski grad kako u BiH tako i Europi, a građane i navijače pozivam da pokažu svoju ljubav prema klubovima na jedan sportski, kulturni i civilizacijski način", zaključio je Marić.

Pred gradski derbi Velež je onaj koji je u boljoj situaciji od Plemića koji nasušno trebaju pobjedu kako bi održali priključak i prednost nad Širokim, bez obzira kakav će rezultat ekipa s Pecare ostvariti protiv Željezničara.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kopirati
Drag cursor here to close