Junak nacije

Umro je legendarni Sir Bobby Charlton

Charlton je i ikona Manchester Uniteda s 249 golova u 758 nastupa, a južna tribina na Old Traffordu preimenovana je u Sir Bobbyja 2016. godine
Sport / Nogomet | 21. 10. 2023. u 17:37 F. Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Engleska i Manchester United tuguju. Legendarni Sir Bobby Charlton preminuo je u 86. godini. Jedan od najpoštovanijih, najslavnijih i najutjecajnijih nogometnih veleposlanika nogometa, mnogi će reći najprirodniji engleski nogometaš ikada.

Video: Sir Bobby Charlton [Goals & Skills]

Jednostavno, ikona otočkog nogometa. Charlton je i ikona Manchester Uniteda s 249 golova u 758 nastupa, a južna tribina na Old Traffordu preimenovana je u Sir Bobbyja 2016. godine.

Kao dječak s 15 godina je došao u Manchester United s kojim je pisao povijest nogometa

U svom debitantskom nastupu za United postigao je dva gola iako je igrao ozlijeđenog gležnja. Jedan je od onih koji su preživjeli veliki tragediju i pad aviona s igračima Manchester Uniteda 1958. godine. Bobby Charlton je imao ključnu ulogu u reprezentaciji Engleske koja je 1966. godine osvojila naslov svjetskog prvaka.

Video: Bobby Charlton was even better than you think

U priopćenju obitelji Charlton stoji:

"S velikom tugom dijelimo vijest da je Sir Bobby preminuo u ranim jutarnjim satima. Bio je okružen članovima svoje obitelji".

Manchester United se također oglasio priopćenjem:

"Manchester United je u žalosti nakon smrti Sir Bobbyja Charltona, jednog od najvećih i najomiljenijih igrača u povijesti našeg kluba. Sir Bobby je bio heroj za milijune, ne samo u Manchesteru ili Velikoj Britaniji, već i širom svijeta. Divili su mu se koliko zbog njegovog sportskog duha i integriteta, tako i njegovih izvanrednih nogometnih kvaliteta. Sir Bobby će uvijek biti zapamćen kao velikan ove igre", stoji između ostalog".

Video: UNITED - OFFICIAL TRAILER
Kopirati
Drag cursor here to close