Očajnički pokušaj ili

UEFA traži promjene u priopćenju za Superligu

UEFA traži od Suda da izmijeni priopćenje za javnost, s obzirom na iznimnu ozbiljnost stvari i utjecaja na način na koji se predmet percipira.
Sport / Nogomet | 28. 12. 2023. u 09:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako prenosi Marca, odvjetnici UEFA-e traže da se naprave određene promjene u priopćenju koje je vezano za Superligu.

Naime, u priopćenju kojeg je Europski sud pravde objavio prošli tjedan stoji da je "FIFA-ino i UEFA-ino neodobravanje natjecanja između klubova, poput Superlige, protivno zakonima EU", kao i da "FIFA i UEFA zlorabe dominantan položaj".

Takvu odluku čelnici Superlige vide kao veliki korak u pobjedi protiv Aleksandra Čeferina i njegove politike o natjecanju za elitu, no dužnosnici UEFA-e vjeruju da sudska presuda ne daje "zeleno svjetlo" Superligi, a njezini su odvjetnici tražili od Europskog suda pravde da izmijeni priopćenje za javnost, tvrdeći da je netočno i u suprotnosti s presudom.

Neimenovani visoki dužnosnici UEFA-e rekli su za Times da je priopćenje namješteno kako bi privuklo više pažnje, prenosi Marca.

U dopisu UEFA-inih odvjetnika navodi se da priopćenje, koje su prenijeli mediji diljem svijeta, ne uključuje presudu koja pojašnjava da sportske organizacije mogu zatražiti izuzeće od europskih pravila natjecanja ako mogu dokazati da je to u javnom interesu!

UEFA traži od Suda da izmijeni priopćenje za javnost, s obzirom na iznimnu ozbiljnost stvari i utjecaja na način na koji se predmet percipira. 

Ubrzo je stigao i odgovor od ljudi koji podržavaju Superligu.

"UEFA ne sluša Europski sud pravde. Ne razumije da je njen monopol završio i da njenim privilegijama nema mjesta u slobodnoj Europi. Sve je vrlo jasno rečeno: više ne mogu prijetiti niti sankcionirati klubove koji žele promovirati alternativna natjecanja. I sada nastavljaju vršiti pritisak na klubove i sud...", kaže Marcin izvor iz Superlige.

Kopirati
Drag cursor here to close