Prave neku novu Ligu prvaka

UEFA prodala Ligu prvaka Ujedinjenim Arapskim Emiratima?

UEFA zna da bi 21. prosinca mogla izgubiti tužbu na sudu pravde Europske unije vezanu za Superligu i dogovorila se s Abu Dhabijem da sponzorira Ligu prvaka.
Sport / Nogomet | 05. 12. 2023. u 10:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I dok su s jedne strane uspjeli uništiti svaku priču o Super ligi, s druge strane UEFA pravi neku svoju. Kao što je poznato, uskoro nas čeka Liga prvaka u nekom novom sustavu, ruhu, teško dostupna mnogim "prvacima".

Mediji u Španjolskoj tvrde kako je UEFA spremna potpisati šestogodišnji ugovor s Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Ova zemlja će UEFA-i će platiti 2.2 milijarde eura. Ovaj dogovor UEFA-e i UAE-a je odgovor na sudsku odluku vezanu za projekt Superlige, koja se uskoro očekuje u Luksemburgu.

"UEFA zna da bi 21. prosinca mogla izgubiti tužbu na sudu pravde Europske unije vezanu za Superligu i dogovorila se s Abu Dhabijem da sponzorira Ligu prvaka. Žele je napraviti privlačnijom za klubove i izbjeći dezerterstvo u Superligu", rekao je Eduardo Inda u emisiji El Chiringuito de Jugones. Odluka bi trebala biti službena 7. veljače, uoči ždrijeba Lige nacija.

UEFA će, pišu Španjolci, prodati prava za sva svoja natjecanja, uključujući i ženski nogomet i futsal, za područje Bliskog istoka. Glavni čovjek u pregovorima s UEFA-ine strane je Giorgio Marchetti, koji se konzultira s izvršnim odborom da sve prođe bez problema. Španjolci dodaju da su mjesecima trajali pregovori marketinškog tima UEFA-e i Ministarstva kulture i turizma UAE te da je na kraju ipak postignut dogovor koji je, na kraju, odobren od strane najviših instanci, predsjednika europske kuće nogometa Aleksandera Čeferina i premijera ove naftom bogate bliskoistočne zemlje Mohammeda bin Rashid Al Maktouma.

Emirates u europskom nogometu već odavno egzistira kroz Manchester City, čiji je vlasnik šeik Mansour bin Zayed bin Sultan Al Nahyan, brat predsjednika Emiratesa, šeika Mohammeda bin Zayeda.

Kopirati
Drag cursor here to close