Kazna

UEFA izbacila Osasunu iz Europe

Europska nogometna federacija (UEFA) izbacila je Osasunu iz Europe, objavio je španjolski klub na svojim stranicama.
Sport / Nogomet | 23. 06. 2023. u 23:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osasuna je izbačena iz europskih klupskih natjecanja jer je njena bivša uprava osuđena za namještanje utakmica u španjolskom prvenstvu 2014. godine.

Vrhovni sud je u siječnju 2023. potvrdio osuđujuću presudu upravi koja je vodila klub od 2012. do 2014. za korupciju i lažiranje dokumenata. UEFA je nakon provedne istrage kaznila Osasunu izbacivanjem iz Konferencijske lige.

"Inspektori UEFA-e smatraju da je presuda Vrhovnog suda kojom je osuđeno nekoliko bivših direktora kluba dovoljan razlog za isključenje Osasune iz europskih natjecanja i to devet godina nakon činjenica", objavio je klub najavivši žalbu.

"Spremni smo na najgore, ali nastavljamo živjeti uz moto koji nas je pratio u rekonstrukciji kluba zadnjih devet godina: Osasuna se nikad ne predaje. Branit ćemo svoja prava i prava naših navijača istom snagom kojom nas oni bodre svakog vikenda, istim trudom kojim su naši igrači i stručni stožer zasluženo izborili mjesto u sljedećem izdanju Konferencijske lige", dodaje se u priopćenju iz kluba, prenosi Hina.

Klub iz Pamplone je prošlu sezonu završio na sedmom mjestu Primere, a ako žalba bude odbijena, Osasunu će u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu zamijeniti Athletic Bilbao.

Kopirati
Drag cursor here to close