Najavljena kazna

UEFA će žestoko kazniti Rumunjsku zbog transparenta "Kosovo je Srbija"

Utakmica Rumunjske i Kosova u Bukureštu je prekinuta u ranoj fazi zbog divljanja domaćih navijača.
Sport / Nogomet | 16. 09. 2023. u 13:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / UEFA će žestoko kazniti Rumunjsku

UEFA je otvorila istragu protiv Nogometnog saveza Rumunjske zbog transparenta "Kosovo je Srbija" koji su okačili njihovi navijači na stadionu tijekom susreta s najmlađom europskom državom.

Utakmica Rumunjske i Kosova u Bukureštu je prekinuta u ranoj fazi zbog divljanja domaćih navijača.

Rumunji su pjevali "Srbija, Srbija", "Kosovo je Srbija", bacali pirotehnička sredstva i istaknuli transparent na kojem piše "Kosovo je Srbija".

Kada je to sudac vidio, odmah je prekinuo utakmicu. Prekid je trajao oko 50 minuta, a igrači su ponovno morali na zagrijavanje i nastavilo se pri rezultatu 0:0.

Nakon što je utakmica nastavljena dogodio  se još jedan incident kada su se igrači Rumunjske i Kosova sukobili ispred tribine na kojoj su bili smješteni rumunjski ultrasi koji su ponovno počeli skandirati "Kosovo je Srbija".

Do kraja utakmice Rumunji su postigli dva gola i riješili utakmicu u svoju korist te tako ostavili Kosovo bez šansi za plasman na Europsko prvenstvo.

UEFA je nakon dugo vremena odlučila otvoriti istragu zbog svih događanja na utakmici, a nema sumnje kako će Rumunji dobiti žestoku novčanu kaznu, te će najvjerojatnije jednu ili više utakmica morati igrati pred praznim tribinama.

Kopirati
Drag cursor here to close