Što se događa na Dunavu?

Ukrajinci tvrde da su ruski dronovi pali u Rumunjsku, Rumunji negiraju

Glasnogovornik ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova tvrdi da su ruske bespilotni letjelice pale i eksplodirale na rumjuskom teritoriju tijekom ruskog napada na ukrajinsku lučku infrastrukturu na rijeci Dunav.
Vijesti / Svijet | 04. 09. 2023. u 21:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: X / Ukrajinci tvrde da su ruski dronovi pali u Rumunjsku

Rumunjsko ministarstvo obrane danas je negiralo tvrdnje o tome da su ruski dronovi pali i eksplodirali na teritoriju Rumunjske tijekom noćnog napada na ukrajinsku lučku infrastrukturu duž rijeke Dunav.

Ministarstvo obrane je odlučno odbacilo izvještaje koji navode da su ruski dronovi završili na rumunjskom teritoriju te je naglasilo da su ruski napadi na ukrajinsku civilnu infrastrukturu neprihvatljivi i u suprotnosti s međunarodnim pravom.

Glasnogovornik ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova tvrdi da su ruske bespilotni letjelice pale i eksplodirale na rumjuskom teritoriju tijekom ruskog napada na ukrajinsku lučku infrastrukturu na rijeci Dunav.

Važno je napomenuti da je Rumunjska članica NATO saveza. Ukrajinski dužnosnik Oleg Nikolenko tvrdi da su dronovi pali na teritoriju Rumunije.

"Prema ukrajinskoj državnoj graničnoj službi, sinoć su tijekom masovnog ruskog napada u blizini luke Izmail ruski dronovi pali i eksplodirali na teritoriju Rumunjske", napisao je Nikolenko na Facebooku.

On ističe kako ovo predstavlja još jedan dokaz da ruski raketni napadi predstavljaju ozbiljnu prijetnju, ne samo za sigurnost Ukrajine, već i za sigurnost susjednih zemalja, uključujući članice NATO-a.

 

Tijekom noći, Rusija je izvela zračni napad na Izmail, što je jedna od ključnih riječnih luka u Ukrajini za izvoz žitarica.

Nakon prekida ugovora o izvozu ukrajinskih žitarica putem luka na Crnom moru, Moskva je izvela nekoliko napadae na luke duž Dunava, koje su postale glavna ruta za izvoz žitarica iz Ukrajine.

Napad koji se dogodio u ponedjeljak, gdje su skladišta oštećena i zgrade u Izmailu zapaljene, uslijedio je nakon ruskih napada u nedjelju na drugu važnu dunavsku luku, Reni, gdje je došlo do oštećenja lučke infrastrukture.

Kopirati
Drag cursor here to close