Klupska natjecanja

UEFA će pustiti gostujuće navijače na stadione

UEFA je na radionici sa svim timovima koji sudjeluju u Ligi prvaka obavijestila klubove da neće produžiti zabranu gostovanja navijačima na utakmicama u sklopu svojih natjecanja.
Sport / Nogomet | 07. 09. 2021. u 12:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krovna organizacija europskog nogometa od sljedećeg tjedna ponovno će dopustiti dolaske gostujućim navijačima u svojim klupskim natjecanjima, priopćeno je iz UEFA-e, prenosi DPA. 

UEFA je na radionici sa svim timovima koji sudjeluju u Ligi prvaka obavijestila klubove da neće produžiti zabranu gostovanja navijačima na utakmicama u sklopu svojih natjecanja, naveo je u priopćenju klub Borussia Dortmund.

U skladu s tim, kvota od 5 posto kapaciteta stadiona treba biti rezervirana za gostujuće navijače.

Međutim, lokalna ograničenja i uvjeti za putovanje i dalje se primjenjuju, a sve odluke u pogledu gledatelja donijet će nadležne institucije, rekla je UEFA.

Dortmund je, na primjer, već objavio da neće dobiti ulaznice za otvaranje Lige prvaka protiv Bešiktaša u Istanbulu 15. rujna jer gostujućim navijačima nije dopušten ulazak u Tursku.

UEFA je također odlučila uvesti slobodan pristup utakmicama za sve fanove koji su potpuno cijepljeni protiv Covid-19 i koji su preboljeli epidemiju te oni neće morati posjedovati negativan test za ulazak na stadione. 

Ta organizacija također je donijela odluku da igrači koji su potpuno cijepljeni ili oporavljeni od Covid-a više neće morati raditi testove da bi mogli igrati utakmice. 

Kopirati
Drag cursor here to close