Zahtjev prema FIFA-i

Engleski FA traži istragu i kaznu za rasističko skandiranje mađarskih navijača

UEFA je osudila mađarske navijače zbog "diskriminirajućeg ponašanja" u srpnju i odlučila da bi mađarska momčad trebala odigrati tri europske utakmice iza zatvorenih vrata, a jedna od njih suspendirana je na dvije godine.
Sport / Nogomet | 03. 09. 2021. u 11:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanski nogometni savez (FA) zatražio je u petak od FIFA-e da pokrene istragu o rasističkom ponašanju mađarskih navijača tijekom kvalifikacijske utakmice za SP između Mađarske i Engleske koja je u četvrtak navečer odigrana u Budimpešti.

Nakon utakmice, u kojoj je Engleska pobijedila 4-0, britanski igrači žalili su se na glasno zviždanje od strane navijača kada su prije početka utakmice kleknuli kao znak potpore pokretu protiv rasizma te su rekli da su nakon svakog pogotka u teren bacani plastične čaše i drugi predmeti dok su se s tribina skandirali rasistički slogani.

UEFA je osudila mađarske navijače zbog "diskriminirajućeg ponašanja" u srpnju i odlučila da bi mađarska momčad trebala odigrati tri europske utakmice iza zatvorenih vrata, a jedna od njih suspendirana je na dvije godine, prenosi Hina.

Osudama mađarskih navijača priključio se i britanski premijer Boris Johnson koje je rasističke uvrede ocijenio "potpuno neprihvatljivima" te je i on pozvao FIFA-u da reagira.

"Potpuno je neprihvatljivo to što su engleski nogometaši bili vrijeđani na rasističkoj osnovi u Mađarskoj u četvrtak navečer", napisao je Johnson na twitteru.

Pritom je pozvao FIFA-u da poduzme jake mjere protiv odgovornih kako bi se "zajamčilo da se takvo sramotno ponašanje iskorijeni jednom zauvijek".

Kopirati
Drag cursor here to close