Novo normalno i u sportu

Premijer liga i dalje s publikom, ali navijači bez rekvizita

Publici će biti zabranjeno unošenje navijačkih rekvizita pa će biti zanimljivo vidjeti kako će klubovi postupiti u takvim situacijama.
Sport / Nogomet | 27. 08. 2021. u 16:15 Bljesak.info / SportSport.ba

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer liga BiH će se i u narednom razdoblju igrati s publikom, potvrđeno je to sjednici Vlade FBiH. U suštini se neće ništa previše promijeniti u odnosu na dosadašnju situaciju. Važno je napomenuti da će današnje odluke biti na snazi u narednih 14 dana.

Inače, publici će biti zabranjeno unošenje navijačkih rekvizita pa će biti zanimljivo vidjeti kako će klubovi postupiti u takvim situacijama.

Kada su u pitanju sportska natjecanja i trenažni procesi doneseno je šest naredbi, a to su:

- Dopušta se održavanje profesionalnih sportskih natjecanja na otvorenom uz prisutnost gledalaca, uz uvjete korištenja do 30% kapaciteta stadiona, a ne više od 500 osoba po tribini, te uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera.

- Osobe na tribinama ne smiju imati navijačke rekvizite te moraju nositi zaštitne maske. Prilikom ulaska i izlaska sa stadiona potrebno je osigurati organizirani ulazak, uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera kao što su nošenje zaštitnih maski i držanje razmaka, za što su zaduženi COVID-redari.

- Prilikom ulaska na stadion potrebno je staviti u upotrebu sve ulaze kako bi se smanjio rizik većeg okupljanja.

- U zatvorenom prostoru održavanje sportskih događaja će se i dalje odvijati bez prisustva publike.

- Dopušta se održavanje trenažnih procesa sportista svih profesionalnih sportskih klubova, uz obavezno pridržavanje preporuka donesenih od zavoda za javno zdravstvo u Federaciji BiH (higijensko-epidemioloških mjera).

- Sportski savezi i organizatori sportskih natjecanja i trenažnih procesa iz ove tačke odgovorni su za provođenje higijensko-epidemioloških mjera.

Kopirati
Drag cursor here to close