Bizarna stvar na Goodisonu

U znak protesta se vezao za stativu

Prema informacijama iz Engleske, mladi Louis ima 21 godinu, na sebi je imao majicu na kojoj je pisalo "Just Stop Oil".
Sport / Nogomet | 17. 03. 2022. u 22:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još sinoć za vrijeme utakmice između Arsenala i Liverpoola došlo je do komešanja na stadionu. Nismo mogli vidjeti o čemu se radi, međutim, nakon onoga što se dogodilo na utakmici Evertona i Newcastlea, pojavila se informacija kako je netko od navijača slično probao uraditi baš na Emiratesu.

Ono što se dogodilo na Goodison Parku je pomalo nevjerojatno. Sve se dogodilo u 49.minuti, iako je momak koji je to napravio vrlo vjerojatno sve pripremao na poluvremenu. Naime, čovjek se - zavezao za stativu. I to, oko vrata!

Čovjek je dakle, ušao na teren i zavezao se plastičnim vezicama oko vrata, a ljudi zaduženi za red, mir, ali i golove, odnosno mreže na stadionu Goodison Park odvezivali su ga i vodili s terena dobrih šest-sedam minuta.

Otpetljavanje, rezanje škarama raznoraznih čvorova trajalo je dosta dugo, a engleski novinari upozoravaju na to da je sličan incident bio na utakmici Arsenala i Liverpoola odigranoj u srijedu. Taj incident nije prošao kako je čovjek planirao, valjda se nije dobro zavezao.

Video: Trenutak kada je prekinuta utakmica 

Utakmica se nastavila u 55. minuti kada su čuvari reda i mira konačno prerezali sve skupa i odvukli navijača s terena. Morali su ga odvlačiti, što se kaže, i rukama i nogama, jer pružio je otpor... Za vrijeme dok su odnosili prvog navijača Evertona, na teren se dogegao drugi navijač Evertona, no on je bio nešto lakša prepreka za savladavanje.

Prema informacijama iz Engleske, mladi Louis ima 21 godinu, na sebi je imao majicu na kojoj je pisalo "Just Stop Oil". Navodno je izjavio:

"2022. godina je i vrijeme je da pogledamo gore, vrijeme da istupimo i ne čekamo. Vrijeme je da se ponašamo kao da je hitan slučaj. Izvješće za izvješćem govori mi da će moja budućnost biti strašna, a moja vlada mi govori da ne brinem i da uplaćujem mirovinu. Ali imamo izbor. Možemo se suprostaviti, upozoriti da se naša klima ruši, možemo se oduprijeti ovoj vlasti koja nas izdaje, možemo odlučiti istupiti i ne stajati po strani."

Kopirati
Drag cursor here to close