Gužva u borbi za četvrto mjesto

Chelsea se drži, Everton tone, Leeds napokon slavio

Chelsea uz sve svoje probleme sa kakvim se vjerojatno niti jedan klub u Engleskoj nije susreo sigurno posljednjih godina gura, igrači igraju, bore se, pobjeđuju. Danas su ostvarili onu "slatku" golom Kaija Havertza na minutu prije kraja.
Sport / Nogomet | 13. 03. 2022. u 20:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bogat je program bio u Premiershipu ove nedelje, šest utakmica, radilo se o susretima 29. kola. Uzdrmani Chelsea se još uvijek drži, ali ni Arsenal ne odustaje od mjesta koja vodi u Ligu prvaka. Jako mala je bodovna razlika između Arsenala, Manchester Uniteda, West Hama, Wolverhamptona, Tottenhama, šest bodova.

Arsenal je bio bolji od Leicestera 2:0, peta pobjeda zaredom, napokon jedna izborena bez velikog stresa po njegove navijače. Partey je zabio nakon kornera glavom u 11.minuti, Lacazette je iskoristio jedanesterac nakon sat vremena igre i nekoliko minuta čekanja, provjere VAR-a, je li Söyüncü igrao rukom.

Chelsea uz sve svoje probleme sa kakvim se vjerojatno niti jedan klub u Engleskoj nije susreo sigurno posljednjih godina gura, igrači igraju, bore se, pobjeđuju. Danas su ostvarili onu "slatku" golom Kaija Havertza na minutu prije kraja.

Važna tri boda je uzeo i West Ham. Stvari se se jednostavno poklopile tako da je Yarmolenko postigao gol dvadeset minuta prije kraja. Ne treba niti govoriti s kakvim emocijama ga je dočekao.Pablo Fornals je potvrdio slavlje domaćih na osam minuta prije kraja. U završnici je Jacob Ramsey smanjio, ali više od toga Aston Villa nije mogla.

Southampton je podbacio kod kuće protiv Watforda. Goste je do slavlja vodio Juan Camillo Hernandez, poznatiji kao Cucho, dvostruki strijelac. Prvi gol je isporučio u 14. minuti, drugi pola sata kasnije. Saintsi su smanjili preko Mohameda Elyounoussija, imali su i cijelo drugo poluvrijeme za poravnanje, ali do boda nisu došli.

Leeds je u ludoj završnici stigao do pobjede protiv Norwicha i prekinuo seriju poraza. Amerikanac na klupi Jesse Marsch je pronašao dobitnu kombinaciju, ali je sigurno dobrano potrošio svoje živce. Leeds je vodio golom Rodriga da bi u 91. minuti Kenny McLean izjednačio. Onda je Marsch na teren poslao Joea Gelhardta koji je samo dvije minute kasnije izrastao u heroja večeri jer pogodio u 94. za ludnicu na Elland Roadu.

Everton definitivno opasno živi ove sezone. Tri boda su izgubili u susretu protiv Wolverhamptona koji je slavio s 1:0 pogotkom Conora Coadyja. Sada Everton ima koliko i Watford 22, boda samo jedan više od Burnleya i pet od Norwicha.

Kopirati
Drag cursor here to close