Premier League

Harry Kane pogurao Everton prema drugoj ligi i prestigao Henryja

Nogometaši Tottenhama utrpali su pet komada Evertonu koji sve ozbiljnije tone ka drugoj ligi. Harry Kane je sa 176 golova prestigao Thierryja Henryja na vječnoj premierligaškoj ljestvici strijelaca.
Sport / Nogomet | 07. 03. 2022. u 23:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premierligaš Tottenham pregazio je Everton 5:0 u 28. kolu prvenstva, a prvi gol Harryja Kanea na utakmici bio mu je 175. gol u elitnom rangu engleskog nogometa.

Izjednačio se time na šestom mjestu vječne premierligaške ljestvice strijelaca s legendarnim napadačem Arsenala Thierryjem Henryjem, ali ga je do kraja utakmice i pretekao.

Već je u 14. minuti krenulo je loše za Everton. Nakon okretanja strane u zadnjoj liniji, Sessegnon je projurio po lijevoj strani pa taman prije nego će prijeći gol-crtu, uspio je uputiti oštar ubačaj na prvu stativu odakle Michael Keane zabija u vlastitu mrežu.

Duga noć u Londonu za igrače nagoviještena je već tri minute kasnije. S dva, tri brza dodavanja su Spursi izbacili Sona u situaciju jedan na jedan s Pickfordom, a vratar Tottenhama je mogao i bolje reagirati kod pogotka napadača Spursa.

U 37. minuti Harry Kane stiže do svog prvog gola na utakmici. Kuluševski je dodavanjem s centra igrališta proigrao Kanea, koji je imao vremena i pitati Pickforda gdje želi loptu. Nakon kratke VAR provjere, glavni arbitar Stuart Attwell je samo potvrdio pogodak.

Igrala se 46. minuta kada je sijevnuo kontranapad Tottenhama koji je pogotkom s druge stative okončao Reguilon, koji je tek ušao u igru.

Deset minuta kasnije Kane postiže svoj drugi gol na utakmici. Doherty je ubacio okomito loptu u 16-erac, točno na volej Kanea, a engleski napadač ljevicom zabija pogodak, pokazavši sjajnu tehniku šuta.

Lampardova demoralizirana vojska do kraja utakmice grčevito se borila protiv još teže katastrofe, a pošto su igrači Tottenhama otpustili nogu s gasa, rezultat se do kraja nije mijenjao.

Premier League, 28. kolo

Subota, 5. ožujka

Leicester City – Leeds United 1:0
Aston Villa – Southampton 4:0
Burnley – Chelsea 0:4
Newcastle – Brighton 2:1
Norwich – Brentford 1:3
Wolverhampton – Crystal Palace 0:2
Liverpool – West Ham United 1:0

Nedjelja, 6. ožujka

Watford – Arsenal 2:3
Manchester City – Manchester United 4:1

Ponedjeljak, 7. ožujka

Tottenham - Everton 5:0

   
Standings provided by SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close