Posljednje kolo

U Tuzli i Trebinju bodovi za ostanak i Europu, Zrinjski mora u Srebrenik

U nedjelju se spušta zavjesa na ovogodišnju sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
Sport / Nogomet | 25. 05. 2023. u 08:36 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednje kolo donijet će odluku koje dvije ekipe putuju u niži rang, ali i koja će ekipa izboriti Europu. Kako u Ligu prvaka ide Zrinjski, a Borac i Sarajevo su sigurni, ostalo je jedno upražnjeno mjesto.

Zasad tu četvrtu poziciju drži Željezničar koji ima dva boda više od Širokog Brijega. Slučaj je htio da oba kluba gostuju kod ekipa koje se bore za ostanak. Tako ćemo imati zanimljive oglede na Tušnju, gdje Sloboda dočekuje Željezničar, i na Policama gdje Leotar igra protiv Širokog Brijega.

Domaćinima također trebaju bodovi za spas, ali ne ovise sami o sebi jer i Sloboda i Leotar trebaju pobjedu i uz to da im se poklope drugi rezultati. Ugroženi su još Sloga, Igman, Posušje i Tuzla koji bi se pobjedom spasili od ispadanja.

NS BiH / Raspored 33. kola

Postoji mogućnost da nekoliko ekipa ima isti broj bodova, a u tom slučaju odlučivat će mnogi faktori.

Inače, nije nevažno ni tko će suditi pojedine utakmice. Tako će Sarajevu i Igmanu suditi Antoni Bandić, Posušju i Veležu Miloš Gigović, Slobodi i Željezničaru Irfan Peljto, Slogi i Borcu Aleksandar Njegomirović, Leotaru i Širokom Admir Musić, a Tuzli i Zrinjskom Dragan Petrović.

Zrinjski će posljednju utakmicu prvenstva igrati kod Tuzle, ali ne na Tušnju nego u Srebreniku, budući da će na Tušnju igrati Sloboda.

Kopirati
Drag cursor here to close