Osam golova

Spektakularnom golijadom i porazom od Sarajeva Velež ostao bez Europe

Velež i Sarajevo odigrali su spektakularnu utakmicu u kojoj je palo osam golova i u kojoj je Sarajevo zatvorilo vrata Europe Veležu.
Sport / Nogomet | 21. 05. 2023. u 18:44 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Veleža ne samo da se nisu uspjeli oporaviti od poraza u finalu Kupa BiH, nego su doživjeli i novi prvenstveni poraz s kojim su se oprostili od plasmana u Europu.
 
Naime, na svom stadionu Velež je u rijetko viđenoj utakmici izgubio od Sarajeva s 3:5 i više nema realnih izgleda da se barem domogne četvrte pozicije, posljednja koja vodi u europska natjecanja.
 
Velež je protiv Sarajeva poveo vrlo rano, golom Nemanje Anđušića već u 4. minuti, no još do poluvremena gosti su preokrenuli rezultat. Prvo je Dal Varešanović izjednačio na 1:1, da bi u 24. minuti lijepim pogotkom na 2:1 povisio Almedin Ziljkić.
 
U drugom poluvremenu Sarajevo je povelo 3:1 pogotkom Oliveire u 57. minuti, no u 74. Nermin Haskić donio je nadu domaćinu pogodivši za 2:3. No, nada je trajala samo par minuta, jer je Brazilac Renan De Oliveira svojim drugim pogotkom vratio rezultat na dva gola razlike.
 
Oliveira je nešto kasnije kompletirao hat-trick za 5:2, no ubrzo je Velež dobio jedanaesterac. Spektakularnu utakmicu zaključio je pogotkom s bijele točke Dževad Sijamija za konačnih 3:5.
Kopirati
Drag cursor here to close