Borba za Europu i ostanak

Željo i Široki u mrtvoj trci za Europu, Sloboda sve bliže ispadanju

Kako je naslov prvaka odavno riješen, puno zanimljivija ostala je borba za europske pozicije, te pogotovo za ostanak u ligi.
Sport / Nogomet | 21. 05. 2023. u 18:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako je Zrinjski osvojio dvostruku krunu, to znači da će u Europu izaći još tri, uz dakako Zrinjski, najbolje plasirane momčadi u Premijer ligi. Trenutno četvrtu poziciju drži Željezničar koji je na Grbavici s 3:0 svladao Posušje.

Gosti iz Posušja držali su se sve do zadnjih šest minuta, a onda su primili tri gola. Prvo je Armin Hidžić pogodio za 1:0, da bi samo par minuta kasnije Pavlović skrivio jedanaesterac i dobio izravan crveni karton.

Pogodak za 2:0 realizirao je Semir Štilić. Konačnih 3:0 postavio je Amoah. Inače, u ovoj utakmici od aktivnog igranja nogometa oprostio se legendarni Samir Bekrić koji je u suzama napustio teren Grbavice.

Željezničar ima sada dva boda više od Širokog Brijega koji je s 1:0 porazio Slogu. Jedini pogodak na utakmici postigao je Marijan Ćavar, izravno iz slobodnog udarca.

Široki u zadnjem kolu gostuje kod Leotara, a Željezničar kod Slobode. Oba domaćina sada su najbliži ispadanju nakon poraza u Čitluku, odnosno u Banja Luci.

Najveći posao napravila je Tuzla koja je s 1:0 svladala Igman u Konjicu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close