Bundesliga

U njemačkom nogometu i dalje kaos, Bayer zadržao prvu poziciju

Dvoboj u 22. kola njemačke Bundeslige između Hoffenheima i Union Berlina prekinut je u 42. minuti nakon što su s tribina navijači teren zasuli teniskim lopticama.
Sport / Nogomet | 17. 02. 2024. u 18:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Igra je zaustavljena kod rezultata 0:0. Sudac Robert Hartman je nakon nekoliko bacanja loptica u 42. minuti jednostavno odlučio prekinuti susret, no on je nakon nekog vremena ipak nastavljen.

Obje ekipe su u sudačkoj nadoknadi prvoga dijela imale po jednog isključenog igrača, prvo je drugi žuti karton pokazam N'Sokiju (Hoffenheim), a nedugo zatim i Vollandu (Union).

U samoj završnici gosti iz Berlina postigli su pogodak vrijedan tri boda, a strijelac je bio Brenden Aaronson (84). 

Inače, utakmice su prekidane i na drugim stadionima, jer navijači već mjesecima vode pravi rat protiv nogometnog saveza i Bundeslige zbog odluke da u vlasništvo klubova ulaze veliki privatni investitori. 

Wolfsburg je u derbiju kod kuće odigrao 1:1 s Borussijom Dortmund. Strijelci su bili Füllkrug (12) za rano vodstvo žuto-crnih, a poravnao je Gerhardt (67).

Bila je to sedma prvenstvena utakmica u nizu Wolfsburga bez pobjede, ali čini se da radno mjesto Nike Kovača na trenerskoj klupi još nije ugroženo.

GOLOVI

Vodeći Bayer iz Leverkusena je odnio bodove iz Heindenheima zahvaljujući pogocima Frimponga (45+2) i Adlija (81). Poraz domaćina ublažio je Kleindienst (86).

Golove igrača Bayera možete pogledati OVDJE

Do pobjede je konačno stigao i Mainz, svladavši golom Van den Berga ekipu Augsburga 1:0, dok je Stuttgart, koji ove sezone bilježi sjajne rezultate, golovima Guirassyja i Dahouda slavio kao gost kod Darmstadta s 2:1.

Prije utakmice u Mainzu došlo je do ozbiljnih sukoba između dva navijačka tabora u četvrti Neustadt. Prema navodima policije, oko 100 ljudi je sudjelovalo u masovnoj tučnjavi, piše Bild.

U petak je Werder svladao Köln rezultatom 1:0. Pobjedu je Werderu osigurao Justin Njinmah (66).

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close