Bundesliga

Wolfsburg protiv Bayerna ostao praznih ruku, Leverkusen uvjerljiv

Bayer Leverkusen nakon 16. kola Bundeslige i dalje ima četiri boda prednosti pred drugim Bayernom, s tim da Bayern ima utakmicu manje. Oba tima upisala su pobjede...
Sport / Nogomet | 20. 12. 2023. u 23:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Wolfsburg trenera Nike Kovača izgubio je na svojem terenu od njemačkog prvaka Bayern Munchena 1:2 u 16. kolu Bundeslige.

Bayern je u deset minuta prvog poluvremena stigao do prednosti 2:0. Za 1:0 pogodio je Jamal Musiala u 33. minuti, a za 2:0 je Harry Kane u 43. minuti zabio golčinu s dvadesetak metara.

Do kraja prvog dijela Wolfsburg je uspio smanjiti, za 1:2 pogodio je Maximillian Arnold u 45., a rezultat se do kraja utakmice više nije mijenjao. GOLOVI

Pobjedu je upisala i vodeća momčad bundeslige, Bayer, koji je svladao Bochum u Leverkusenu s 4-0.

Već na poluvremenu Bayer je stvorio prednost od tri pogotka, a briljirao je češki napadač Patrick Schick koji je postigao sve golove. Nakon realiziranog jedanaesterca u 30. minuti još je suparničku mrežu pogađao u 32. i 45. minuti. 

Sažetak utakmice pogledati pogledati OVDJE

U nastavku je još Boniface bio strijelac za konačno uvjerljivo slavlje bundesligaškog lidera.

Bayer tako i dalje ima četiri boda prednosti pred drugim Bayernom, s tim da Bayern ima utakmicu manje.

Uvjerljivi domaćin bio je Stuttgart koji je s 3-0 nadjačao Augsburg. U prvom poluvremenu strijelci su bili Undav u 18. i Guirassy u 45. minuti, dok je domaća dominacija zaključena golom Fuehricha u 69. minuti. Stuttgart se vratio na treće mjesto ljestvice.

GOLOVI

Veliki preokret napravio je Eintracht na domaćem terenu protiv Borussije iz Moenchengladbacha te je slavio 2-1. U 27. minuti Woeber je doveo goste u vodstvo, ali je isti igrač isključen u 88. minuti.

U nadoknadi je ostvaren veliki preokret, a golove su za domaći sastav zabijali Buta u 92. i Koch u 97. minuti.

Najzanimljiviji trenuci OVDJE

Pobjedu je prokockao i Freiburg koji je kod Heidenheima vodio 2-1 do 84. minute. Tada je izjednačio Kleidienst, dok je Ginter u 92. pogodio vlastitu mrežu za 3-2 Heindeheima. 

Sažetak utakmice OVDJE

U prvoj utakmici dana Union Berlin je upisao novu prvenstvenu pobjedu, svladavši na domaćem terenu nogometaše Koelna 2-0, piše Sportski.net.

Suparnika je Union Berlin slomio golovima u drugom poluvremenu. Prvo je Hollerbach u 56. minuti pogodio iskosa pod gredu, nakon lijepog driblinga, za 1-0, dok je u 78. minuti Fofana pogodio za 2-0 nakon što je efektnu asistenciju upisao Volland. GOLOVI

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close