Talijanski trener

Ancelotti otkrio tko je za njega najbolji nogometaš svijeta

Kraljevi već dugo muku muče s brojnim ozljedama, pa tako za ovaj susret neće konkurirati Toni Kroos, Aurélien Tchouaméni i Vinícius Júnior.
Sport / Nogomet | 05. 01. 2024. u 18:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Real Madrid na blagdan Sveta tri kralja ide u goste niželigašu Arandini u sklopu španjolskog Kupa kralja. Povodom tog susreta, Carlo Ancelotti najavio je utakmicu i odgovorio na brojna pitanja novinara.

Madriđani su prošle sezone osvojili ovo natjecanja, a ove sezone pristupit će jednako ozbiljno.

"Mi smo aktualni prvaci i ovo natjecanje nam je donijelo puno sreće prošle sezone. Pokušat ćemo učiniti najbolje što možemo i ove", kazao je između ostalog trener Real Madrida.

Muče muku s ozljedama

Kraljevi već dugo muku muče s brojnim ozljedama, pa tako za ovaj susret neće konkurirati Toni Kroos, Aurélien Tchouaméni i Vinícius Júnior. Od prije već zbog ozljeda nedostaju i Thibaut Courtois, Éder Militão, David Alba te Ferland Mendy, stoga je Ancelotti prisiljen izvoditi razne kombinacije i rotacije tima.

"Razgovor o promjenama je uobičajen. Već tri mjeseca imamo problema i promjena. Ovu utakmicu moramo shvatiti ozbiljno. To je natjecanje koje nas jako zanima. Bit ćemo konkurentni",  nadovezao se Don Carlo, pišu Sportske novosti.

Objasnio je zatim Talijan situaciju s Kroosom, no i potencijalni debi 18-godišnje turske zvijezde Arde Gülera.

"Toni će biti u Arabiji. Imao je problema sa zglobom protiv Mallorce i zbog toga neće putovati u Arandu. Arda bi mogao biti starter", rekao je.

Trenutni najbolji igrač svijeta

Potom je iskoristio priliku da kaže, barem po njegovom mišljenju, tko je trenutno najbolji igrač svijeta.

"Njegova adaptacija na naš klub bila je vrlo dobra. Nova kultura i novi jezik, sve je prebrodio. On je najbolji na svijetu", snažno je izjavio Ancelotti kada su ga pitali za Judea Bellinghama, koji s 13 golova predvodi ljestvicu najboljih strijelaca Primere.

"Dva puta sam osvojio ovo natjecanje s Real Madridom. Imali smo puno sreće. Nezaboravna iskustva u Valenciji i Sevilli", prisjetio se za kraj Ancelotti, a onda poručio da ima puno povjerenja u momčad i da vjeruje u prolaz dalje bez obzira tko će izaći na teren.

Ova utakmica Kraljevima će poslužiti kao svojevrsni trening za nastavak sezone. Primera se nastavlja tek 21. siječnja kada na Santiago Bernabéu stiže Almeria, a u međuvremenu će Madriđani na put u Saudijsku Arabiju gdje ih očekuje završni turnir španjolskog Superkupa.

Kopirati
Drag cursor here to close