Od Slobode do Slobode

U blatu Tušnja ili će pasti rekord ili stati serija pobjeda Zrinjskog

U nedjelju će Zrinjski kod Slobode tražiti 12. pobjedu zaredom. Prvu u tom nizu ostvarili su upravo protiv Slobode u rujnu prošle godine.
Sport / Nogomet | 10. 03. 2022. u 14:07 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski u 22. kolo, posljednje u drugom krugu, ulazi s čak 16 bodova prednosti ispred Tuzla Cityja. Svoju zalihu Plemići su povećali zahvaljujući sigurnoj 4:1 pobjedi nad Radnikom, u kombinaciji s remijem Tuzle i Širokog Brijega (2:2).
 
"Gledali smo sažetak te utakmice, vidjeli na čemu se igralo, što je potvrdilo naš stav o tom terenu. Bila je izrazito efikasna utakmica, s obzirom na uvjete. Ali završilo je dobro po nas, još dva boda viška za dodatnu motivaciju u nastavku", kaže trener Zrinjskog Sergej Jakirović za Zrinjski TV.
 
Njegova momčad u nedjelju gostuje kod Slobode u utakmici koja bi mogla Zrinjskom donijeti još veću prednost na ljestvici, jer Tuzla gostuje kod Veleža, ali i novi rekord.
 
Naime, ako pobijedi Slobodu Zrinjski će izjednačiti rekord Željezničara od prije 10 godina s 12 uzastopnih pobjeda. Zanimljivo da je ova serija Plemića počela s pobjedom nad Slobodom, a nastavit će se, ili završiti, sa Slobodom na Tušnju koji najviše brine Jakirovića.
 
"Teren je takav da svaka taktika pada u vodu. Na takvom terenu igračka kvaliteta ne dolazi do izražaja, nego će prednost imati tko se bolje prilagodi. Bit će borba za svaku loptu, sve drugo je nevažno", zaključio je Sergej Jakirović.

Magdić bliži sastavu

Zrinjski će kod Slobode biti bez standardnog stopera Hrvoja Barišića koji je u petak zaradio treći žuti karton. Jakirović na toj poziciji ima Ivana Marića i Marina Magdića. Zanimljivo da je Magdić jedine dvije cijele utakmice ove sezone odigrao upravo na Tušnju, kod Tuzla Cityja i u Kupu kod Slobode.
"Imamo njih dvojicu, Magdić je možda bliže prvom sastavu jer je duže s nama i ima iskustvo, ali ima do nedjelje vremena da se odlučimo". 
Kopirati
Drag cursor here to close