Nastavak lova na titulu

Jakirović: Ako ovako nastavimo rekordi će sami padati

Mostarski Zrinjski otvorit će svoju polusezonu nedjeljnim gostovanjem u Prijedoru.
Sport / Nogomet | 25. 02. 2022. u 12:50 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skoro tri mjeseca od zadnje prvenstvene utakmice, u akciju će ovog vikenda i mostarski Zrinjski. Plemići u nastavak prvenstva ulaze gostovanjem kod Rudara u Prijedoru, a utakmica se igra u nedjelju.

"Nisam odavno imao ovakvu pauzu i vidim i kod igrača da jedva čekaju da sve počne. Nije isto igrati prijateljske utakmice i prvenstvene, no mi smo maksimalno iskoristili ovu stanku i zimske pripreme. Napravili smo sve što smo planirali, prošlo je sve bez većih problema i spremni čekamo nastavak", poručio je trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

Plemići u nastavak ulaze s ogromnih 12 bodova prednosti i premda ih čak i konkurencija proglašava budućim prvacima, Jakirović insistira da još ništa nije gotovo.

"Svjesni smo da nam nitko neće ništa pokloniti, ali i da je sve do nas. Ako mi pobjeđujemo, onda je svejedno kako će konkurencija igrati. Idemo završiti posao. Želimo  nastaviti pobjeđivati, a ako bude tako rekordi će sami padati", dodao je Jakirović.

Njegova momčad dodatno se pojačala ove zime, došlo je veliki broj novih igrača i to u svim linijama, no Jakirović smatra da je jednako važno što nitko nije otišao od prvotimaca.

"Naša najveća prednost je što nisu otišli oni koji su iznijeli prvi dio sezone. Nije isto kada mijenjate roster svakih pola godine ili kada igrate s istom ekipom godinu dana ili duže". 

Iako se utakmica protiv Rudara igra u nedjelju, Plemići će na put u Prijedor već danas. Trenirat će na stadionu FK Omarska, a utakmica je na Rudarovom stadionu u nedjelju u 13 sati.

"Rudar je dobro izbalansirana momčad, i kod Milenkovića su dobro izgledali, a kod Tešića još bolje. Permanentne opasnosti su Jakupović, Mandić, Santos i Amoah, koji je imao problema s vizom pa je trenirao sam. Dobro ih poznajemo, a puno toga će uvjetovati vremenske neprilike, od čega će ovisiti stanje terena. Ipak, imamo dva plana, pa ćemo se prilagoditi situaciji kakva god bude", zaključio je Sergej Jakirović.

Sa svojim trenerom se složio i najbolji igrač Zrinjskog Nemanja Bilbija, koji i sam ima veliku prednost na listi strijelaca.
 
"mamo veliku bodovnu prednost, ali moramo nastaviti da osvajamo bodove i da gledamo samo sebe", rekao je Bilbija.
Kopirati
Drag cursor here to close