Afera sextape

Tužiteljstvo za Benzemu traži 10 mjeseci uvjetne kazne

Tužitelj je zatražio i kaznu od 75.000 eura za francuskog napadača.
Sport / Nogomet | 21. 10. 2021. u 20:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javni tužitelj zatražio je u četvrtak 10 mjeseci uvjetne zatvorske kazne protiv zvijezde Reala Madrida Karima Benzeme, optuženog za suučesništvo u pokušaju ucjene Mathieua Valbuene u "aferi sextape".

Tužitelj je zatražio i kaznu od 75.000 eura za francuskog napadača, prenosi Hina. 

"Benzema nije bio dobar Samarićanin koji je došao pomoći, on je dopustio pregovaračima da dođu do kraja i ucjenjivačima da dotaknu novac", rekla je tijekom svoje optužnice tužiteljica Segolene Mares.

"On je bio uključen u ovaj tim, uključen u ovaj projekt pokušaja ucjene zbog intimnog videa," rekla je.

Pokušaj ucjene

Francuski napadač, koji je ove godine jedan od najvećih kandidata za "Zlatnu loptu", optužen je za sudjelovanje u pokušaju ucjene. Tužitelji tvrde kako je Benzema poticao Valbuenu da plati skupini ucjenjivača kako bi seksualno eksplicitnu video traku držao dalje od očiju javnosti.

Ucjenjivači su se u početku obratili bivšem francuskom reprezentativu Djibrilu Cisseu kako bi nagovorio Valbuenu da plati novac za šutnju. Umjesto toga, Cisse ga je upozorio na iznudu, rekao je Valbuena. Navodni ucjenjivači su potom angažirali Benzemu kako bi potaknuli Valbuenu da plati za šutnju.

Protiv četvorice drugih optuženika, procesuiranih u ovom predmetu zbog pokušaja ucjene, javni tužitelj zatražio je kazne u rasponu od 18 mjeseci zatvora uvjetno do četiri godine zatvora.

Tužiteljstvo je zatražilo četiri godine zatvora i kaznu od 15.000 eura za Mustaphu Zouaouija, koji se smatra "mozgom" cijele afere. Za Benzeminog prijatelja iz djetinjstva, Karima Zenatija zatražene su dvije godine zatvora i 5.000 eura kazne, a protiv Axela Angota 18 mjeseci zatvora i novčanu kaznu od 15.000 eura. Protiv posrednika Younesa Houasa zatraženo je 18 mjeseci uvjetne zatvorske kazne i 5.000 eura novčane kazne.

Izbačen pa vraćen

Nakon što je cijeli slučaj 2015. završio u medijima, francuski izbornik Didier Deschamps je obojicu izbacio iz reprezentacije.

Valbuena nakon toga više nije zaigrao za "Tricolore", dok je Benzema ponovo zaigrao za aktualne svjetske prvake na Europskom prvenstvu ovoga ljeta.

Francuski nogometni savez (FFF), koji je bio građanska stranka u ovom slučaju, pozdravio je potez Valbuene, "prvog igrača koji je imao hrabrosti reći ne, oduprijeti se i podnijeti žalbu".

Mathieu Valbuena u četvrtak nije prisustvovao suđenju, u srijedu je napustio Versaillesu i otputovao u Frankfurt gdje večeras njegov Olympiakos očekuje utakmica Europske lige protiv Eintrachta.

"Ova operacija predstavlja promišljen pokušaj ucjene, koji bi bio uspješan da nije bilo Valbuenine hrabrosti i iznimne marljivosti policije. Čovjek bi mislio da se radi o lošoj mafijaškoj seriji," kazao je Valbuenin odvjetnik.

Karim Benzema nije niti prisustvovao raspravama, a očekuje se kako bi sud mogao izreči kazne u petak.

Kopirati
Drag cursor here to close