Godina i 11 mjeseci

Nogometašu zatvor zbog snimanja seksa Tine Katanić i dvojice prijatelja

Uz neovlašteno slikovno snimanje, osudili su ga i za krivotvorenje isprava i prevaru.
Vijesti / Flash | 13. 10. 2021. u 07:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši nogometaš Domagoj R. zbog snimke s Tinom Katanić iz 2015. godine pravomoćno je osuđen na godinu i 11 mjeseci zatvora, piše Jutarnji list.

Za njim su 2016. i godinu kasnije raspisali tjeralicu, a potom i europski uhidbeni nalog 2018. godine i temeljem njega, lani su ga Nijemci izručili Hrvatskoj.

Uz neovlašteno slikovno snimanje, osudili su ga i za krivotvorenje isprava i prevaru.

Naime, on je uzeo prijateljevu putovnicu, sklopio pretplatničke ugovore i prodavao mobitele krpajući dugove. Stoga mora i operaterima nadoknaditi više od 20.000 kuna (oko 5.000 KM), ali oslobodili su ga plaćanja sudskih troškova i odvjetnika po službenoj dužnosti.

Morat će odslužiti još 15 mjeseci zatvora.

Inače, tijekom postupka on je negirao krivnju, potom otkazao punomoć odvjetniku, pa dobio jednog po službenoj dužnosti, a potom i novog.

Više puta je pokušavao ishoditi odgode, a žalio se i da mu je loše kad je trebalo pregledati snimke njegovog prvog ispitivanja. No pregledom su utvrdili da mu nije ništa.

Kao olakotne okolnosti, sud mu je uzeo mladost u vrijeme počinjenja djela i činjenicu da je u međuvremenu postao otac. No, otegotna okolnost mu je i osuđujuća presuda iz Njemačke iz 2019. godine zbog čega su ga osudili na dvije godine i dva mjeseca, ali i činjenica pod kojom je činio kaznena djela kad je iskoristio povjerenje ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close