Opisale ga kao pravo čudovište

Reprezentativne nogometašice optužile bivšeg izbornika za seksualno uznemiravanje

Članice ženske nogometne reprezentacije Venezuele optužile su putem društvenih mreža bivšeg izbornika Kennetha Zseremetea za seksualno uznemiravanje
Sport / Nogomet | 06. 10. 2021. u 12:54 Index.hr

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Getty Images / Kenneth Zseremeta

Dvadeset i četiri članice ženske nogometne reprezentacije Venezuele optužile su putem društvenih mreža bivšeg izbornika Kennetha Zseremetea za seksualno uznemiravanje i opisale ga kao pravo "čudovište", piše agencija AFP.

"Odlučili smo prekinuti šutnju i otkriti pravu sliku bivšeg izbornika, koji je tijekom svog mandata fizički i psihički maltretirao igračice i seksualno ih zlostavljao", napisale su venezuelske nogometašice o 55-godišnjem bivšem izborniku, dodajući da su mnoge priznale da ih je Zseremeta psihički i fizički maltretirao te im je mjesto u reprezentaciji uvjetovao ucjenama i opscenim pozivima.

"Prošle godine nam je jedna suigračica priznala da ju je Zseremeta seksualno zlostavljao kad je imala samo 14 godina", tvrdi prva zvijezda selekcije i igračica Atletico Madrida Deyna Castellanos.

Zseremeta, rođen u Panami, koji također ima venezuelsku putovnicu, bio je izbornik raznih venezuelskih odabranih vrsta između 2008. i 2017. Potom je otišao u Dominikansku Republiku, a od prošle je godine izbornik ženske reprezentacije Paname.

Kopirati
Drag cursor here to close