U Bursi nakon 11 godina.

Turski izbornik o Hrvatskoj: Svi znamo što su napravili

Hrvatska sutra gostuje u Turskoj u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine. U prvoj utakmici Hrvatska je remizirala s Walesom na domaćem terenu, dok su Turci pobijedili Armeniju 2:1.
Sport / Nogomet | 27. 03. 2023. u 16:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Cropix / Stefan Kuntz

''Najvažnija stvar za nas je da igramo na domaćem terenu, ako se ne varam, prvi put u Bursi nakon 11 godina. Vjerujem da će to utjecati na našu izvedbu na terenu'', rekao je na konferenciji za novinare uoči utakmice izbornik turske reprezentacije Stefan Kuntz.

Hrvatska sutra gostuje u Turskoj u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine. U prvoj utakmici Hrvatska je remizirala s Walesom na domaćem terenu, dok su Turci pobijedili Armeniju 2:1.

''Bit će to drugačija utakmica u odnosu na onu protiv Armenije. Igramo kod kuće i 40 tisuća navijača bit će uz nas. Naš protivnik je jedna od najboljih momčadi na svijetu. Hrvatska je individualno snažna i nismo favoriti. Ali, želimo se uspoređivati s najboljima na svijetu i za nas će to biti dobar test'', rekao je Kuntz, prenosi HRT.

Osvrnuo se rezultate Hrvatske na posljednjim velikim natjecanjima.

''Znamo što je Hrvatska napravila u posljednjih nekoliko godina. Svi smo to gledali i svima se može dogoditi kao njima protiv Walesa. Gol nakon auta može se računati kao peh. Analizirat ćemo protivnika, ali nećemo temeljiti našu igru samo na njihovoj predstavi protiv Walesa, rekao je turski izbornik.- Naš je moral na visokoj razini nakon pobjede u prvoj utakmici. Hrvatska je turnirska momčad, pokazali su koliko su opasni na Svjetskom prvenstvu. Poštujemo Hrvatsku, ali dobro smo se pripremili. Veoma je važno za nas da se plasiramo na Europsko prvenstvo. Naš je izbornik rekao da je do tamo osam koraka. Prvi smo napravili, a želimo napraviti drugi sutra'', dodao je reprezentativac Mert Günok.

 

Kopirati
Drag cursor here to close