Nigerijski duo srušio United

VIDEO I Triler u Manchesteru pripao Fulhamu, Brighton nastavio svoj niz

Fulham je slavio na Old Traffordu u iznimno uzbudljivoj utakmici rezultatom 1:2. Maguire je pogodio za domaće, dok su za goste strijelci bili Bassey i Iwobi.
Sport / Nogomet | 24. 02. 2024. u 19:38 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Subota je bila rezervirana za 26. kolo Premiershipa, svjedočili smo vrlo uzbudljivim i efikasnim utakmicama, iako se tako nije činilo na poluvremenu, gdje smo od četiri utakmice na samo jednoj vidjeli golove. Ipak, završnice na Amexu i Old Traffordu ponudili su prava uzbuđenja.

Golijada u Birminghamu pripala domaćima, Palace bez primljenog gola svladao Burnley

Aston Villa slavila je na svom Villa Parku protiv Nottingham Foresta rezultatom 4:2. Za domaće su pogađali Watkins, Bailey i dvostruki strijelac Luiz, dok su za goste zabili Niakhate i Gibbs-White. Ovom su pobjedom igrači Unai Emerya prekinuli niz od tri vezana poraza na domaćem terenu u novoj kalendarskoj godini, gledajući sva natjecanja. Forest tradicionalno loše igra u Birminghamu, zadnji put na gostovanju kod Aston Ville slavili su davne 1994. godine.

Sve je počelo već u četvrtoj minuti. McGinn proigrava Baileya, ovaj se dobro snalazi u kaznenom prostoru i šalje loptu na drugu stativu, a tamo spreman i neometan čeka Ollie Watkins koji pogađa na praznu mrežu.

U 29. minuti već je 2:0. Poput prvog gola, akcija za ovaj gol isto je krenula preko desnog boka. Cash i Bailey razmijenili su dupli pas, Poljak šalje za Ramseya, a ovaj perifernim vidom pronalazi Luiza koji s jedanaest metara pogađa mrežu gostiju.

Potpuno nemoćan i inferioran Forest primio je treći gol u 39. minuti kada Douglas Luiz postiže svoj drugi pogodak na utakmici. Nakon kornera koji je obrana gostiju očistila, Cash vraća loptu na bok do McGinna koji iz popravnog bolje centrira, a glavom prvi reagira Luiz i dovodi domaćine u veliku prednost.

Kada se činilo da ćemo na poluvrijeme otići s 3:0, Forest se budi. Nakon kornera na drugu stativu Awoniyi glavom spušta loptu a tamo se najbolje snalazi Niakhate.

Početkom drugog poluvremena gosti dolaze do drugog pogotka. Elanga odigrava iza leđa obrane za Awoniyia, a ovaj neometano pogađa za 3:2. Glavni krivac za ovaj pogodak je desni bek domaće ekipe Matty Cash koji je zakasnio izaći sa posljednjom linijom Ville koja je spremala ofsajd zamku za napadača gostiju.

Konačnih 4:2 postavio je Bailey u 61. minuti i tako na savršen način okrunio svoju odličnu partiju. Watkins je dobio kvalitetan pas, uputio udarac prema golu Foresta, vratar je obranio, ali na odbitku spremno čeka Jamajčanin koji postavlja krajnji rezultat.

Video: Aston Villa - Nottingham Forest 4:2

Crystal Palace na domaćem je terenu slavio protiv pretposljednje momčadi lige, novih prvoligaša Burnleya s 3:0. Svi golovi viđeni su u posljednjih pola sata regularnog vremena. Prvo je u 35. minuti gostujući kapetan Josh Brownhill dobio izravan crveni karton koji je srušio Lermu nakon lošeg dodavanja vratara Trafforda. Cijelu je utakmicu momčad Vincenta Kompanya igrala u niskom bloku s ciljem da sačuvaju makar bod.

Palace dolazi u vodstvo u 68. minuti. Pogodio je mladi Amerikanac Chris Richards koji je ispratio dobar centaršut Ayewa i pogodio glavom pored desne stative. Tri minute nakon toga Ayew pogađa za udvostručavanje vodstva, a konačnih 3:0 postavio je Mateta s bijele točke u 78. minuti. Do kraja je ekipa Burnleya postigla pogodak u 87. minuti, ali VAR pregledom pogodak je poništen.

Triler u Manchesteru pripao Fulhamu, Brighton nastavio niz bez poraza

Fulham je slavio na Old Traffordu u iznimno uzbudljivoj utakmici rezultatom 1:2. Maguire je pogodio za domaće, dok su za goste strijelci bili Bassey i Iwobi.

Ovim je porazom United prekinuo niz od sedam utakmica bez poraza u svim natjecanjima. Evidentna je bila sterilnost u napadu "Crvenih Vragova“ izostankom mladog Rasmusa Højlunda koji je predvodio United do pobjeda u ovim prethodnim utakmicama. Bila je ovo prva pobjeda Fulhama nakon 18 vezanih utakmica protiv Manchestera bez pobjede. Posljednju pobjedu zabilježili su davne 2009. godine.

Kišom okupan Old Trafford ponudio je dosta uzbuđenja u prvom dijelu, ali falili su golovi. Bolje su otvorili gosti, preko Iwobija u 18. minuti. Tri minute nakon Muniz je pokušao, ali Onana uspješno brani.

Nakon toga tresu se dvije vratnice. Prvo Dalot na jednoj strani u 32. minuti, a nakon njega i Muniz za momčad Fulhama. Do poluvremena su još pokušavali Pereira s jedne, a Garnacho s druge strane, no vratari su bili sigurni.

Početak drugog poluvremena nije počeo mirno. 49. minuta ponudila nam je prvi duži prekid. Na sredini terena, na „ničijoj lopti“ glavom su se sudarili Casemiro i Reed. Nakon toga brazilski veznjak morao je napustiti igru, dok je Reed igrao do 77. minute.

Prvi pogodak gledamo u 65. minuti. Pogodio je branič Fulhama, Nigerijac Calvin Bassey. Nakon kornera najbolje se snašao bivši igrač Ajaxa, Rangersa i Leicestera. Zakucao je iz sve snage za vodstvo. Bio je ovo prvijenac Casseya u Premiershipu.

United u život vraća Harry Maguire u 89. minuti. Pokušao je Bruno Fernandes iskosa s ruba kaznenog prostora, Leno je obranio ali se lopta odbila do engleskog stopera koji se našao u pravo vrijeme na pravome mjestu. Nakon toga kreće „uragan“ Uniteda.

Svi su se sjurili na gol Fulhama u želji da uzmu puni plijen. U sudačkoj nadoknadi dva puta je prijetio Bruno s dalekometnim udarcima, Leno je sigurno hvatao lopte. Također je Lindelof imao priliku glavom zabiti, no njemački vratar je bio fenomenalan.

Promašaje Uniteda naplatio je krilni igrač Fulhama Alex Iwobi u 97. minuti. Krenula je gostujuća kontra, brzonogi Adama Traore pretrčao je Eriksena i Maguiera, proslijedio loptu do Iwobija, a Nigerijac je uhvatio Onanu na pogrešnoj nozi i lagano pogodio za pobjedu

Video: Manchester United - Fulham 

Sljedeće kolo United očekuje derbi s ekipom Manchester Citya, a Fulham će niz dobrih utakmica pokušati nastaviti protiv Brightona.

Brighton i Everton su na Amexu odigrali neriješeno, 1:1. Za Everton je pogodio Branthwaite, a Dunk je spasio Brighton od poraza na domaćem terenu.

Momčad Roberta De Zerbija ne zna za poraz na domaćem terenu. Današnjom su utakmicom upisali dvanaestu utakmicu u nizu bez poraza na svom Amexu, a posljednji poraz datira još iz rujna prošle godine kada je Brighton u skupinama Europske Lige izgubio od grčkog AEK-a.

Prvi pogodak dogodio se u 74. minuti. Everton je došao u vodstvo, a pogodio je Branthwaite nakon centaršuta iz slobodnog udarca. Sedam minuta kasnije domaći igrač Billy Gilmour zbog ružnog starta zaradio je izravni crveni karton i tad se činilo da je pitanje pobjednika riješeno.

No Brighton ipak postiže pogodak, i to u 95. minuti. Nakon asistencije Pascala Grossa, Dunk glavom pogađa u lijeve rašlje i postavlja konačnih 1:1.

Sljedeće kolo Brighton igra protiv Fulhama na gostujućem terenu, a Everton će na svom Goodisonu dočekati West Ham.

Kopirati
Drag cursor here to close