Možda negdje jesu prekobrojni, ali...

Tri najjača hrvatska kluba u smiraj prijelaznog roka dovode zanimljive igrače

Bivši hrvatski reprezentativac Marko Pjaca je pred povratkom u HNL, ali u dres Rijeke u kojem bi još jednom pokušao oživjeti karijeru. Filip Uremović pak dolazi u Hajduk, a Gabriel Vidović u Dinamo.
Sport / Nogomet | 29. 08. 2023. u 22:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pjaca je otišao u Juventus 2016. za 29 milijuna eura (prema transfermarktu), ali je doživio tešku ozljede prednjeg križnog ligamenta na prijateljskoj utakmici kod Estonije što mu je zaustavio karijeru koju mu je talijanski velikan pokušao spasiti slanjem na brojne posudbe.

No prije dvije godine pretrpio je sličnu ozljedu. Pjaca ukupno dvije godine nije igrao zbog ozljeda, a Juventus ga je slao na posudbe u Schalke, Fiorentinu, Anderlecht, Genou, Torino i Empoli.

Prema pisanju talijanskih medija Pjaca se sada vraća u hrvatski nogomet, na posudbu do kraja sezone kada mu ističe ugovor s Juventusom, ali ne u Dinamo nego u rivala Rijeku.

Uremović u Hajduku

SportBild je objavio da su stoper Filip Uremović (26) i Hertha Berlin sporazumno raskinuli suradnju, a nekadašnji hrvatski reprezentativac već ima novi klub - stiže u Hajduk.

Uremović je karijeru započeo u vinkovačkoj Cibaliji, okušao se u Dinamu, Sheffield Unitedu i ljubljanskoj Olimpiji, a od 2018. do 2022. godine igrao je za ruski Rubin iz Kazanja.

Od ljeta 2022. godine standardni je član berlinske Herthe, a koja je prošle sezone ispala iz Bundeslige. U klubu su se zato odlučili na rezanje troškova pa su, među ostalim, raskinuli ugovor i s Uremovićem.

Hajduku je je stoperska pozicija jedna od najkritičnijih, a iskusni Uremović mogao bi biti idealno rješenje za 'Bile' jer podjednako kvalitetno može pokriti poziciju stopera i desnog beka.

Uremović je odigrao šest utakmica za Vatrene, a posljednji je put bio na klupi u listopadu 2021. godine u susretu kvalifikacija za SP protiv Slovačke (2:2).

Vidović iz Bayerna u Dinamo

Kako se pisalo proteklih dana, Dinamo se pojačava još jednim odličnim mladim nogometašem. Riječ je o 19-godišnjem Gabrijelu Vidoviću, a koji je od 13. godine član Bayerna i za čiju je prvu momčad debitirao već sa 17 godina.

U međuvremenu je Vidović postao i stalni član mlade hrvatske reprezentacije, a ove godine bio je dio Skočićeve U-21 vrste na Euru.

Prošle sezone Bayern ga je poslao na posudbu u nizozemski Vitesse, u kojem je odigrao 25 prvenstvenih utakmica. Pritom je zabio četiri gola.

Naime Vidović je rođen u Njemačkoj, u kojoj je nogometno odrastao, dok s hrvatskim nogometom, osim reprezentacije, nije imao doticaja.

Kopirati
Drag cursor here to close