Po bod svakome

Kiša pokvarila ugođaj: Velež i Borac bez golova u derbiju

U najvećem derbiju 20. kola Wwin lige nije bilo pobjednika. Velež i Borac odigrali su 0:0.
Sport / Nogomet | 24. 02. 2024. u 17:55 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su domaći priželjkivali i najavljivali pun stadion, kiša koja nemilice pada cijelu subotu pokvarila je ugođaj na Veležovom stadionu "Rođeni". Tribine nisu bile pune, a oni koji su po kiši došli vidjeli su borbenu utakmicu bez golova.

Ishod 0:0 derbija Veleža i Borca najviše odgovara Zrinjskom koji su nedjelju može pobjedom nad Igmanom doći opet na sedam bodova zaostatka, koliko je bilo i na zimskoj stanci.

Iako nije bilo pogodaka moglo ih je biti na obje strane u prvom poluvremenu.

Stopostotnu šansu u 17. minuti imao je Borac kada je Jovo Lukić s dva metra promašio, odnosno s gol linije loptu je izbio Klemen Šturm. Već u sljedećem napadu Veležov Asmir Suljić izašao je sam ispred vratara ali ga je pokušao predriblati i Marko Milošević je uhvatio loptu. 

U 20. minuti još bolja prilika za Suljića, kojemu se lopta odbila na 11 metara, ali pokušavao je gađati donji desni kut i vratar Milošević je to obranio.

Vratar Borca istaknuo se i u 34. minuti kada je obranio šut Ante Hrkaća.
 
U drugom dijelu Borac je bio nešto bolji, ali nije bilo prilika kao u prvom dijelu. Najbolje su bile u samoj završnici. Prvu je imao Velež i to u 90. minuti kada je Ante Oreč na povratnu loptu šutirao preko gola. U sljedećem napadu Alen Jurilj pogodio je gredu Veležovih vrata.
 
Domaći navijači, ali igrači, imali su puno povika na glavnog suca Luku Bilbiju koji je, po njima, puno sijekao igru i bio naklonjeniji gostima.
 


Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close