Derbi kola

Velež "pomaže" i Zrinjskom: "Ovakve utakmice su svima dodatni motiv"

Mostarski Velež u najvećem derbiju 20. kola Wwin lige dočekuje banjalučki Borac.
Sport / Nogomet | 23. 02. 2024. u 14:11 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Velež će u subotu dočekati Borac u utakmici koja ima višestruku važnost za cijelu ligu. Rođeni igraju za sebe ali, ironično, i za svog najvećeg rivala, gradskog suparnika Zrinjskog.

Ako Velež pobijedi Borac učvrstit će svoju treću poziciju, koja garantira izlaz u Europu, a istovremeno će omogućiti Zrinjskom da eventualnom pobjedom nad Igmanom smanji zaostatak u svom lovu za Borcem.

"U subotu nas očekuje zanimljiva utakmica, derbi. Igramo protiv lidera na tabeli, veselimo se utakmici kao i uvijek. Nadam se da ćemo priuštiti zadovoljstvo svim navijačima Veleža i onima koji neće moći biti na stadionu. Takve utakmice su uvijek dodatni motiv, kako za igrače, navijače, tako i za nas u stručnom stožeru, kao i svima oko kluba. Uvijek se nadamo spektaklu i veselimo mu se", kazao je Veležov trener Dean Klafurić, osvrnuvši se i na onu prvu utakmicu ove dvije momčadi.

Podsjetimo, Borac je tada slavio 2:0, ali je od 20. minute Velež imao igrača manje, jer je crveni karton dobio Suljić.

"Svaka utakmica nosi svoje, a nadam se da ovaj put nećemo biti 70 minuta hendikepirani s igračem manje. Što se tiče ostalog, teško je reći da će biti ista utakmica, iako igraju dva ista protivnika, koja igraju istim stilom, ali se utakmice baš ne ponavljaju. Naravno, svatko će igrati svoj stil igre, te je u nogometu toliko kombinacija, principa i tehničkih elemenata, da je to najveće bogatstvo fudbala i to je najzanimljiviji sport za mene", dodao je Klafurić.

Velež će protiv Borca biti bez svog standardnog stopera Brune De Oliveire kojeg su prodali u Koreju.

"On bi svakako zbog kartona propustio ovaj susret, a ovo je najveći transfer kluba u novije doba našeg kluba. Ponosni smo na to, to je putokaz drugim igračima da se iz Veleža može napraviti kvalitetan transfer", zaključio je Klafurić.

Podsjetimo, utakmica između Velež i Borca se igra sutra na stadionu Rođeni, a početak ovog susreta je zakazan za 16 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close