Jakirović vs Dudić četvrti put

Pred još jedan derbi: Treneri najavljuju otvorenu utakmicu

Posljednjih nekoliko dvoboja nije bilo nekog pretjerano strašnog nogometa. Igralo se čvrsto, čekala neka greška protivnika, odlučivale su nijanse. Opet, jedni i drugi znaju da je trijumf u nad gradskim rivalom nešto više od pobjede.
Sport / Nogomet | 09. 05. 2022. u 14:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sezona se bliži kraju, Zrinjski je svoj posao završio, kao niti jedna momčad do sada, puno ranije je osigurao naslov prvaka. Velež je po prvi put od nezavisnosti BiH stigao do finala Kupa. I dok se od trenutka kada je osigurana titula priča oko Zrinjskog svodi na rekorde, motivaciju, europski iskorak, u taboru Veleža se 19. svibanj apostrofira kao najvažniji u ovoj sezoni, dan kada se igra ta utakmica finala Kupa BiH.

Što znači jedno ili bi barem trebalo značiti, da ćemo napokon gledati jedan dobar derbi, bez grča, bez velikog pritiska, iako je on naravno uvijek prisutan. Posljednjih nekoliko dvoboja nije bilo nekog pretjerano strašnog nogometa. Igralo se čvrsto, čekala neka greška protivnika, odlučivale su nijanse. Opet, jedni i drugi znaju da je trijumf u nad gradskim rivalom nešto više od pobjede.

"Stanje u momčadije dobro. Imamo nekih igrača koji će preskočiti ovaj derbi, Malekinušić je kartoniran, od ranije su ozlijeđeni Juranović, Hadžić i Bojo, vidjet ćemo kakva je situacija sa Tičinovićem, svi ostali su na dispoziciji. Kako smo mi rezultatski cilj ostvarili prije nekoliko kola sigurno da uživamo sada u ovim mečevima do kraja. Svjesni smo da se neki klubovi bore za goli život, ali imamo sutra gradski derbi protiv Veleža i to je utakmica za prestiž. Sigurno svi vole da pobijede. Mi se pripremamo kao i za svaki meč. Očekujem dobru posjetu, ovo su dva kluba koji prezentiraju dobar nogomet i nadam se otvorenom derbiju i nadigravanju što je izostalo u prethodna dva derbija, jer vidi se na terenu da je ove utakmice psihološki teško igrati, nekako se svi boje greške. Nadam se dobroj posjeti, dobrom nogometu i želimo uveseliti naše navijače pobjedom" istakao je Sergej Jakirović kojem će ovo biti četvrti gradski derbi od kako je preuzeo Zrinjski. Na svom kontu ima dvije pobjede i jedan remi.

"To što utakmica nema veliki rezultatski značaj u ovom trenutku ništa ne znači. Jer ovo je gradski derbi, utakmica sa emocijama, tenzijama. Ja sam i ranije rekao titula je tu, ali nema sklanjaja noge s gasa, idemo maksimalno u svaku sljedeću utakmicu" dodao je Jakirović.

S druge strane, Feđa Dudić je kao trener sada već prošao solidnu brojku gradskih derbija, ovo je već njegov sedmi. Povezao je dvije pobjede, prva je bila u prekinutoj korona sezoni, druga u onoj narednoj, čak je jednom osvojio i bod sa Veležom pod Bijelim brijegom, međutim u posljednja dva je dva puta njegova momčad posustala. Jednom je Bilbija presudio golom u 86.minuti, drugi put nešto ranije u 63.

"Zrinjski je svoj posao odradio, a nas čeka situacija 19. maja gdje ćemo se boriti za taj drugi trofej, osvajanjem bi smo potvrdili da se najbolji nogomet ove sezone igra u Mostaru. Što se tiče same utakmice mislim da od svih derbija ovaj bi trebao biti najgledljiviji za oko jer rezultatski nije toliko važan, ali samo ako se gleda trenutak u kojem se igra. Ipak, u ovakvim mečevima ne možeš reći da rezultat nije toliko važan što je kolega pokazao u prethodnim kolima gdje je odmarao ekipu i želio je da svi budu spremni za nas. I mi smo neke igrače odmarali u prethodnom meču. Za nas je ovo jedna jako dobra provjera i vidjet ćemo šta možemo očekivati 19-tog. Ako protiv Zrinjskog možeš igrati dobro i ravnopravno u što ja ne sumnjam onda sigurno smo spremni i za ono što nas čeka nakon ove utakmice" naglasio je Dudić koji je kratko osvrnuo na igrački kadar

"Što se tiče našeg kadra sigurno neće biti Haskića za kojeg se nadamo da ćemo ga osposobiti za Kup. Radovac je lakše ozlijeđen i vidjet ćemo na današnjem treningu šta će biti s njim. Drago mi je da će prvi put u mom mandatu za tri godine ovdje biti i naši navijači Pod Bijelim brijegom. Sigurno da će to dati dodatni draž utakmici kada imate navijače oba tima. Kao i kolega želim da sve protekne u fer i korektom nadmetanju i da nakon meča pričamo o dobrim potezima i da pokažemo javnosti da se ove godine u Mostaru igra najljepši nogomet", zaključio je Dudić.

Ovaj meč 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igra se sutra sa početkom od 20 sati na stadionu ”Pod Bijelim brijegom” u Mostaru, a čast da dijeli pravdu pripala je Harisu Kaljancu iz Sarajeva.

Kopirati
Drag cursor here to close