Opet tvrdo

Zrinjski bez zvijezda do pobjede nad Slobodom

Tuzlanska Sloboda i mostarski Zrinjski igrali su i četvrti put ove sezone i opet je bilo tvrdo.
Sport / Nogomet | 06. 05. 2022. u 19:48 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi prvak Bosne i Hercegovine HŠK Zrinjski pobijedio je s 2:0 Slobodu na Tušnju, čime je nastavljena nova serija Plemića, od četiri uzastopne pobjede.

Bila je to četvrta utakmica ove dvije momčadi u sezoni, a kao i tri prethodne i ova je bila vrlo tvrda, s malo prilika, a nije pomogla ni kiša koja je jako padala.

Trener gostiju Sergej Jakirović je na stadion Tušanj izveo prilično izmijenjen sastav, u odnosu na onih udarnih 11 Plemića, pa su na klupi, među ostalima, ostali Nemanja Bilbija, Josip Ćorluka, Kerim Memija, Ivan Bašić, te vratar Josip Čondrić.

I takva momčad imala je inicijativu protiv Slobode, ali je teško dolazila do prilika protiv momčadi koja se očito orjentirala na obranu i kojoj je svaki bod važan u borbi za ostanak.

Ipak, u drugom dijelu bilo je puno otvorenije. Sloboda je u 62. minuti pogodila vratnicu, no samo tri minute kasnije Zrinjski dolazi do gola.

Nakon šuta Zlomislića vratar Bukvić odbio je loptu do Mateja Šakote, a mladi napadač gostiju dovodi Zrinjski u vodstvo.

Pobjedu Zrinjskog ovjerio je Slobodan Jakovljević iz jedanaesterca u samoj završnici. Prethodno je penal skrivio Kapetanović koji je zaustavio loptu rukom i za to dobio crveni karton.

Zrinjski se sada okreće gradskom derbiju protiv Veleža koji je na programu u utorak u 18 sati.  

Spomenimo kako je pogotkom u susretu između Slobode i Zrinjskog, Matej Šakota (17 godina 263 dana) postao je najmlađi strijelac u službenim susretima Zrinjskog od obnove kluba.

Dosadašnji rekorder bio je Ivan Bubalo (17 godina 303 dana), a ovaj rekord bio je star čak 26 godina.

  

Standings provided by SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close