Premier League

VIDEO I Topnici "školovali" Chelsea i ispratili ih s pet komada

Arsenal je prebrodio poraze od Aston Ville i Bayerna pa sav bijes iskalio na Chelseaju koji se na Stamford Bridge vraća s pet pogodaka u mreži, a stradavanje je moglo biti i teže.
Sport / Nogomet | 23. 04. 2024. u 23:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Arsenal je u zaostaloj utakmici 29. kola na svom Emiratesu 'razbio' Chelsea 5-0 i tako zadržao vrh poretka Premier lige. 

Najbolji igrač sastava Mikela Artete bio je Martin Odegaard, iako se nije upisao u strijelce. Norveški playmaker je s nevjerojatnom lakoćom osvajao prostor, pronalazio i razigravao suigrače, dijeleći briljantne lopte.

Topnici su igrali punim gasom, ne smanjujući ritam ni kada je na semaforu stajalo 5-0.

Domaće je u vodstvo na samom početku utakmice doveo Trossard (4.) nakon velike pogreške gostujućeg vratara Petrovića koji nije dobro zatvorio bliži kut svog gola.

Držao se Chelsea nekako do kraja prvog poluvremena, no u nastavku su od 52. do 57. domaćini s dva gola riješili pitanje pobjednika.

Prvo je White jedan 'odbijanac' u šesnaestercu spretno pospremio u mrežu, a pet minuta kasnije Odegaard je sjajno izbacio Havertza pred Petrovića, a ovaj loptu pospremio iza njegovih leđa.

Havertz je zabio još jedan u 65. minuti kada mu je Saka dodao s lijeve strane, a on s nekih 14 metara pucao dolje desno i pogodio uz stativu.

White je svoj drugi pogodak postigao u 70. minuti, također na dodavanje Odegaarda. 

Video: Arsenal - Chelsea 5:0

Poboljšali su Topnici ovom pobjedom i gol razliku koja bi na kraju mogla imati veliku ulogu i koja ih drži ispred Liverpoola. Slijedi im možda i najveći test na putu do kraja prvenstva, u sljedećem kolu gostuju kod Tottenhama u još jednom gradskom derbiju.

I dalje je na ljestvici Manchester City u najboljoj poziciji jer imaju dvije utakmice manje od Arsenala, uz zaostatak od četiri boda, dok u odnosu na Liverpool Građani imaju utakmicu manje, uz bod zaostatka.

     
       Standings provided by Sofascore     

 

Kopirati
Drag cursor here to close