Liga prvaka

Tko je prošao dalje, tko će proći, a tko sigurno neće?

U ždrijebu osmine finala Lige prvaka ostalo je još samo šest slobodnih mjesta. Odlučivat će se u posljednjem kolu grupne faze...
Sport / Nogomet | 29. 11. 2023. u 11:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: UEFA Champions League | Twitter / Kylian Mbappe i Nick Pope

Manchester City i Bayern München kao pobjednici skupine, te Leipzig kao drugoplasirani prošli su u osminu finala Lige prvaka u koju će ući Real Madrid, Real Sociedad, Inter, Atlético Madrid, Lazio, Borussia Dortmund i Barcelona – s tim da će se tek saznati tko s koje pozicije.

Osim Crvene zvezde, koja je kolo prije kraja 'osigurala' četvrto mjesto porazom od Young Boysa, Royal Union i Celtic ostali su bez izgleda i za plasman u Europsku ligu.

Young Boys i Feyenoord će u Europsku ligu.

Porto i Šahtar u izravnom će dvoboju 13. prosinca odlučiti tko će nastaviti natjecanje u Ligi prvaka, a tko u Europi.

Ukoliko Paris Saint-Germain za dva tjedna pobijedi Borussiju Dortmund, Newcastle i Milan će se boriti za plasman u šesnaestinu finala Europske lige, dok bi poraz Svetaca u Njemačkoj otvorio put pobjedniku na St. James' Park da se 'ugura' na ždrijeb za osminu finala Lige prvaka, piše Sport Klub.

Bilo bi drugačije da Kylian Mbappe nije izjednačio protiv Newcastlea u 98. minuti iz jedanaesterca.

Više o sudionicima nokaut faze dvaju najjačih natjecanja znat ćemo večeras (srijeda) kada se završe utakmice u skupinama A, B, C i D.

Arsenal bi pobjedom nad Lensom na Emiratesu osigurao mjesto u prvom šeširu ždrijeba, Braga protiv Union Berlina ima priliku zakazati "ili ili" utakmicu s Napolijem u 6. kolu ako Real pobijedi talijanskog prvaka u isto vrijeme.

Ždrijeb osmine finala Lige prvaka je 18. prosinca, a prve utakmice igrat će se 13. i 14. veljače iduće godine.

Kopirati
Drag cursor here to close