Primera División

Tijesne, ali važne pobjede Seville i Girone

Nogometaši Seville svladali su Espanyol sa 3-2 pred svojim navijačima, a Girona je na domaćem terenu sa 2-1 bila bolja od Mallorce u utakmica 33. kola španjolske LaLige, koje su odigrane u četvrtak.
Sport / Nogomet | 04. 05. 2023. u 23:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sevilla je povela u u 22. minuti pogotkom Bryana Gila, da bi gosti iz Barcelone do poluvremena preokretom došli do vodstva zahvaljujući autogolu Karima Rekika u 29. minuti i sjajnom pogotku Javija Puada u 43. minuti.

U drugom poluvremenu je uslijedio novi preokret. U 69. minuti Lucas Ocampos je iskoristio kazneni udarac, a u 88. minuti je Pape Gueye donio pobjedu Sevilli.

Ivan Rakitić je odigrao cijelu utakmicu za domaću momčad koja se sa 44 boda popela na 10. mjesto prvenstvene ljestvice, dok je Espanyol sa 31 bodom ostao na predzadnjem mjestu.

Girona je u završnici prvog poluvremena dvoboja protiv Mallorce došla do vodstva preko Bernarda (45+2). Vedat Muriqi je u 80. minuti izjednačio iz kaznenog udarca, a pobjedu Gironi donio je Valentin Taty Castellanos u 84. minuti. GOLOVI

Girona je sa 47 bodova ostala na osmoj poziciji, a Mallorca s 41 bodom drži 12. mjesto.

Golovima Raúla de Tomása i Sergija Camella pobjedu je ubilježio o Rayo Vallecano protiv Real Valladolida (2-1), za kojeg je stijelac bio Sergio León.

U susretu koji je za oba kluba bio važan zbog mogućeg plasmana na mjesta koja vodeu Europu, Betis je kao gost s 1-0 svladao Athletic Bilbao. Strijelac jedinog pogotka bio je Willian José.

Pet kola prije kraja Barcelona je u vodstvu s 82 boda, 13 više od Atletico Madrida i 14 više od Real Madrida.

Kopirati
Drag cursor here to close