Francuska prvi favorit

Težan zadatak za juniore u drugom krugu

"Kroz ovaj Elitni krug kvalifikacija teško će se moći ostvariti plasman na Europsko prvenstvo ali ono što bih ja želio jeste da se mi okrenemo sebi i fokusiramo na to kako ćemo se mi spremiti", govori Ivica Barbarić
Sport / Nogomet | 08. 12. 2021. u 16:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je obavljen ždrijeb drugog kruga kvalifikacija za Europsko juniorsko prvenstvo naredne godine. Kao što je poznato od ranije, BiH je uspješno prošla prvi krug, osvojivši prvo mjesto u skupini 6 ispred Republike Irske, Crne Gore i domaćina turnira Bugarske.

Međutim ždrijeb Elitne runde definitivno nije bio naklonjen bh juniorima. Oni će plasman na Europsko prvenstvo u Slovačkoj pokušati ovaj put izboriti preko Francuske, Republike Češke i Švedske.

Francuska je prvi krug prošla neokrznuta s maksimalnih devet bodova i gol razlikom 8:1, a protivnici su bili Srbija, Sjeverna Makedonija i Albanija.

Česi su u svojoj skupini sredili Kazahstan i Sjevernu Irsku, dok su remizirali s Danskom. Šveđani su na turniru u Stockholmu zauzeli drugo mjesto iza Engleske sa šest bodova koje su osvojili u duelu kontra Švicarske i Andore. U nastavku kvalifikacija samo će prvoplasirane selekcije iz svake skupine ići na završni turnir.

"Svaka grupa je teška, i ova u kojoj se mi nalazimo je izuzetno jaka. Imamo Francusku koja je završila prvi krug sa svim pobjedama, zatim Češku koja je samo jedan susret odigrala neriješeno i Švedsku koja je imala jedan poraz. Kroz ovaj Elitni krug kvalifikacija teško će se moći ostvariti plasman na Europsko prvenstvo ali ono što bih ja želio jeste da se mi okrenemo sebi i fokusiramo na to kako ćemo se mi spremiti. Ovaj period do početka takmičenja treba da iskoristimo da se što bolje pripremimo tako da kad krenu utakmice budemo maksimalno skoncentrirani na igru i protivnike", naglasio je izbornik reprezentacije Ivica Barbarić.

Kvalifikacioni turnir će biti održan Francuskoj od 23. do 29. ožujka naredne godine, dok je završnica Eura na programu od 18. lipnja do 1. srpnja 2022. u Slovačkoj.

Kada su u pitanju kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2023. godine, juniori BiH za protivnike imaju Italiju, Poljsku, Estoniju. Kvalifikacioni turnir se igra u Poljskoj od 21. do 27. rujna naredne godine. Domaćin završnice U19 EURA 2023. bit će Malta.

Kopirati
Drag cursor here to close