Na startu turnira

Juniori bolji od domaćina Bugarske

U prvom susretu BiH je slavila protiv Bugarske 0:2, uz dva gola Filipa Čuića, 18-godišnjeg napadača juniora Hajduka koji se pokazao u sjajnom svijetlu.
Sport / Nogomet | 10. 11. 2021. u 17:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Juniorska reprezentacija BiH je pobjedom otvorila kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje je na rasporedu naredne 2022. godine u Slovačkoj. Za razliku od nekih drugih reprezentativnih selekcija, juniorska se našla u velikim problemima koji je prouzrokovao korona virus.

Nisu se igrale kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. godine u Sjevernoj Irskoj, kao ni one za završni turnir u Rumunjskoj. U međuvremenu je reprezentaciju preuzeo Ivica Barbarić od Slavena Muse, te je kroz prijateljske utakmice uglavnom protiv protivnika iz regiona pokušavao pronaći najbolju postavu za turnir u Bugarskoj.

U skupini šest se pored domaćina i BiH nalaze još Republika Irska te Crna Gora. Plasman u drugi krug će izboriti dvije najbolje selekcije i mogući treći, točnije samo jedan najbolji trećeplasirani. U prvom susretu BiH je slavila protiv Bugarske 0:2, uz dva gola Filipa Čuića, 18-godišnjeg napadača juniora Hajduka koji se pokazao u sjajnom svijetlu.

Prvi je postigao nakon slobodnog udarca i centaršuta Anesa Krdžalića u 35.minuti utakmice, drugi u 69. iz jedanaesterca. Posao Bugarskoj je bio dodatno otežan jer je u 43. minuti Krastev zaradio direktan crveni karton.Izabranici Tomislava Barbarića u drugom kolu 13. novembra igraju protiv Republike Irske, koja je danas pobijedila Crnu Goru sa 3:2.

Kopirati
Drag cursor here to close