Pospremanje Teatra snova

Ten Hagova čistka: Old Trafford će ovog ljeta napustiti čak 12 igrača

Pored onih kojima ističu ugovori, Ten Hag je prekrižio još neke Unitedove zvijezde, pa će se tako na transfer listi naći Aaron Wan-Bissaka, Eric Bailly, Phil Jones, Alex Telles i Anthony Martial.
Sport / Nogomet | 22. 04. 2022. u 15:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak je potvrđeno kako nizozemski stručnjak Erik Ten Hag na kraju sezone napušta Ajax nakon što je potpisao ugovor s Manchester Unitedom na tri godine. I odmah je krenuo u 'rekonstrukciju' momčadi s Old Trafforda koja će doživjeti do sada neviđene promjene.

Engleski mediji bliski Manchester Unitedu otkrivaju kako je Erik Ten Hag odlučio doslovno počistiti svlačionicu 'crvenih vragova'. Prema nekim najavama sigurno je da Old Trafford na kraju ove sezone napušta čak 12 igrača na koje Ten Hag jednostavno ne računa, prenosi Tportal.

Jedan dio posla olakšan mu je jer čak sedmorica nogometaša Uniteda odlaze kao slobodni igrači jer im krajem lipnja završavaju ugovori. Tako će se Ten Hag na 'elegantan' način riješiti igrača kao što su Paul Pogba, Nemanja Matić, Jesse Lingard, Edinson Cavani, Juan Mata i Grant Lee.

Klub na njima neće zaraditi, ali ogromno je olakšanje za proračun sama činjenica da su ovime eliminirane astronomske plaće koje su do sada imali.

No, Ten Hag je prekrižio još neke Unitedove zvijezde, pa će se tako na transfer listi naći Aaron Wan-Bissaka, Eric Bailly, Phil Jones, Alex Telles i Anthony Martial.

Neki mediji tvrde kako je na Old Traffordu upitan ostanak Marcusa Rashforda.

Pitanje je i što će biti s Cristianom Ronaldom. Najveći problem je njegov astronomski ugovor, a ni godine mu ne idu u prilog. Ten Hag želi drastično podmladiti momčad Uniteda i dovesti neke od svojih 'štićenika' iz Ajaxa, a u tom razvoju snaga u momčadi nema mjesta za Portugalca.

Klub bi trebao napustiti i kapetan Harry Maguire, jedan od najvećih promašaja u povijesti Uniteda. Za njega su platiti 87 milijuna eura i pitanje je koliko uopće mogu zaraditi njegovom prodajom.

Na transfer listi bi se mogao naći i golman David de Gea, no on je jedan od malobrojnih standardnih koji su zadovoljili svojim nastupima proteklih godina.

Bruno Fernandes, Raphael Varane, Jadon Sancho, Scott McTominay i možda Marcus Rashford koji još 'visi', to su igrači oko kojih Erik Ten Hag želi graditi 'novi' United, a čelnici kluba su mu za početak osigurali čak 250 milijuna eura za pojačanja, a može potrošiti i ono što dobiju prodajom igrača iz sadašnjeg kadra.

Trebat će mu veliki novci jer na popisu željenih pojačanja su 'zvučna' imena poput Sergeja Milinkovića-Savića iz Lazija, Christophera Nkunkua iz RB Leipziga i Pau Torresa iz Villarreala.

Tu je i napadač Benfice Darwin Nunez te Ruben Neves iz Wolverhamptona, ali nekoliko Ajaxovih prvotimaca koje bi Ten Hag vrlo rado vidio na Old Traffordu.

No, glavni je cilj ovog ljeta kupovina pravih 'kapitalaca' - prva je želja Tottenhamov napadač Harry Kane, a onda i Declan Rice iz West Hama. Na njih je Ten Hag spreman potrošiti najveći dio novca.

Kopirati
Drag cursor here to close