Serie A

Talijanski savez traži odgodu kola uoči dodatnih kvalifikacija za SP 2022.

Predsjednik Saveza Gabriele Gravina želi da se odgodi 30. kolo Serie A, koje je na rasporedu 19. i 20. ožujka, a kvalifikacijska utakmica protiv Sjeverne Makedonije je 24. ožujka u Palermu.
Sport / Nogomet | 14. 02. 2022. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanski nogometni savez tražio je odgodu jednog kola Serie A uoči dodatnih kvalifikacija za SP 2022. u Kataru kako bi nacionalna reprezentacija dobila više vremena za pripremu.

Predsjednik Saveza Gabriele Gravina želi da se odgodi 30. kolo Serie A, koje je na rasporedu 19. i 20. ožujka, a kvalifikacijska utakmica protiv Sjeverne Makedonije je 24. ožujka u Palermu. Pet dana kasnije pobjednik tog susreta igrat će u gostima protiv boljeg iz ogleda Portugala i Turske, a pobjednik će se plasirati na SP u Kataru 

 "Mi smo zatražili odgodu kola i nadam se da će nam liga to odobriti kako bi dobili još nekoliko dana za pripremu. Ako se ne kvalificiramo na SP, koje simbolizira nogomet u našoj zemlji, bilo bi to još jedno ružno poglavlje", izjavio je Gravina.  Italija je propustila SP u Rusiji 2018, prenosi Hina. 

Italija je u svojoj kvalifikacijskoj skupini završila dva boda iza Švicarske s kojom je u oba susreta remizirala (0-0 i 1-1) i u obje te utakmice Jorginho nije iskoristio penal.

"Otežali smo si situaciju jer smo promašili dva važna penala. No, Italija se zna suočiti sa teškim situacijama. Moramo se kvalificirati na SP, imamo uvjete za to", dodao je Gravina.

Kopirati
Drag cursor here to close