Coppa Italia

Inter izborio polufinale kupa, Džeko načeo Romu

Nogometaši talijanskog prvaka Intera kao prvi su se plasirali u polufinale ovogodišnjeg izdanja talijanskog Kupa. Na domaćem terenu Inter je svladao Romu 2-0.
Sport / Nogomet | 08. 02. 2022. u 23:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inter je poveo već u drugoj minuti i to zaslugama asistenta Ivana Perišića te strijelca Edina Džeke.

Naime, Perišić je presjekao suparnički napad, potom odigrao dupli pas sa Sanchezom i na kraju fantastično zavrnuo loptu u šesnaesterac koju je dočekao Džeko i iz prve pospremio u mrežu.

Odmah nakon toga moglo je biti 2-0, ali je Barellla pogodio okvir vrata te je Inter otišao na odmor s golom plusa, makar je mogao imati i veću prednost s obzirom kako se igralo u Milanu.

U nastavku je Roma igrala hrabrije te su se nizale sjajne šanse na obje strane. No, samo se jednom zatresla mreža i to ponovno gostujuća.

Sjajan je pogodak u 68. minuti zabio Čileanac Alexis Sanchez koji je s 20 metara fantastično pogodio sami suprotni gornji kut za potvrdu Interove pobjede.

Edin Džeko, Ivan Perišić i Marcelo Brozović bili su u udarnoj momčadi Intera, s tim da je Brozović odigrao cijelu utakmicu, dok je Džeku u 76.minuti zamijenio Lautaro Martínez, a Perišić je iz igre izašao u 85. minuti.

Navijači Intera pjesmom su iskazali ljubav Joseu Mourinhu kada je izašao na teren stadiona San Siro uoči okršaja njegove Rome s Interom. Nisu zaboravili vrijeme kad je The Special One s uspjehom vodio Inter.

U srijedu će svoju četvrtfinalnu utakmicu odigrati Milan i Lazio (21 sat), dok se u četvrtak sastaju Atalanta - Fiorentina (18 sati) i Juventus - Sassuolo (21 sat).

Kopirati
Drag cursor here to close