Split umjesto saudijskog Al-Taawouna

Talijani u čudu: Svi su iznenađeni Gattusovim dolaskom u Hajduk

Talijanski mediji ne skrivaju iznenađenje Gattusovim dolaskom u Split i gotovo svi spominju da je nadavno imao unosnu ponudu saudijskog Al-Taawouna.
Sport / Nogomet | 13. 06. 2024. u 00:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni Talijan Gennaro Gattuso je u srijedu postao novi trener Hajduka i s Bijelima je potpisao ugovor do 2026. godine, a ta je vijest odjeknula u njegovoj domovini.

Talijanski mediji ne skrivaju iznenađenje Gattusovim dolaskom u Split i gotovo svi spominju da je nadavno imao unosnu ponudu saudijskog Al-Taawouna.

Talijani su pisali kako je sve dogovorio sa Saudijcima pa ih je ovaj obrat jako iznenadio.

"Objava je sve iznenadila, Gattuso je postao trener Hajduka. Doveo ga je Nikola Kalinić, bivši igrač, koji je nedavno postao sportski direktor kluba iz Splita. Odluka o fokusiranju na talijanskog trenera pala je nakon što je Hajduk odbio Ivan Jurić, koji se već smatrao gotovim rješenjem.

Hrvati su odlučili staviti sve na Gattusa zbog njegove sposobnosti da se odupre pritisku i u najneprijateljskijim okruženjima i da ga ne pokolebaju najvruća mjesta poput Hajduka", piše fanpage.it.

Talijani ističu i da je kao trener Milana iz momčadi izbacio sadašnjeg sportskog direktora Hajduka Nikolu Kalinića, koji ga je sada doveo u Split.

Nekadašnji beskompromisni nogometaš i sadašnji trener koji "ne uzima zarobljenike", nego ide do potpunog ''istrebljenja'', može biti velika prekretnica u Hajduku koji se godinama muči u borbi za titulu, ali zbog svoje naravi Talijan može biti i veliki rizik za splitske Bile.

Jedino što je sigurno, svojim će se temperamentom Gatttuso odmah uklopiti u atmosferu poljudskog stadiona, a to čak može biti ono što je Hajduku trebalo nakon nekoliko sezona uz trenere koji su često 'podlijegali' atmosferi na stadionu, pazeći da se na njima ne slome kola, što se u pravilu i događalo.

Kakva će pojačanja Kalinić osigurati svom nekadašnjem treneru, znat će se uskoro, ali je više nego izvjesno da Hajduk s kadrom iz protekle sezone neće biti nimalo bliži titulama u novom ciklusu HNL-a. 

Kopirati
Drag cursor here to close